VULIN OBJAVIO TAČNU CIFRU: Sad je konačno poznato koliko migranata ima u Srbiji
Aleksandar Vulin, Foto: Printscreen

O stanju u obrenovcu

VULIN OBJAVIO TAČNU CIFRU: Sad je konačno poznato koliko migranata ima u Srbiji

Odbacio je kao "glupe i zlonamerne laži" navode o naseljavanju 400.000 migranata u Srbiji

Objavljeno:

U prihvatnim centrima u Srbiji trenutno je smešteno 4.200 migranata i nijedan od njih nije inficiran koronavirusom što je jedini oblik kolektivnog stanovanja u Evropi gde nije bili zaraženog korisnika, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je posle obilaska Prihvatnog centra u Obrenovcu ocenio da od 2015. godine "kada je bilo najteže i kada je migrantska kriza bila na svom vrhuncu, pa do danas, Srbija pokazuje da je najuspešnija kada je u pitanju rešavanje posledica migrantske krize".

- Zahvaljujući ljudima u Komesarijatu, volonterima, pripadnicima VS i MUP-a, predsedniku Aleksandru Vučiću i svima koji su dali ogroman doprinos da migrantska kriza ostavi najmanje moguće posledice u Srbiji, danas možemo da kažemo da smo najuspešnija zemlja kada je u pitanju borba sa posledicama migrantske krize - naveo je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

Odbacio je kao "glupe i zlonamerne laži" navode o naseljavanju 400.000 migranata u Srbiji i "nekakvim silnim povratnicima iz Zapadne Evrope".

Obilasku radovu na renoviranju objekata u obrenovačkom Prihvatnom centru, koje finansira Evropska unija, prisustvovao je i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.