PUSTOŠ U GUČI, NEMA ŽIVE DUŠE: Od ovog prizora nikome nije dobro! (FOTO)
Guča, Foto: RINA

TUŽAN PRIZOR

PUSTOŠ U GUČI, NEMA ŽIVE DUŠE: Od ovog prizora nikome nije dobro! (FOTO)

Da se naježiš...

Objavljeno:

Za čitavih šest decenija ne pamti se ovako nešto. Dakle, osvanuo je najtužniji dan u Guči! Naime, epidemija koronavirusa uspela je da pomeri najpoznatiju manifestaciju u Guči!

Nažalost, trubuči ove godine neće imati gde da se dokažu, ali ostaje im da vredno vežbaju još čitavih 12 meseci pa da sledeće godine limeni instrumenti iz Dragačeva zagrme kao nikada pre.

foto: RINA

Inače, meštani su razočarani jer im je ova manifestacija bila jedan od prihoda, a ove godine će izostati oko 30.000 gostiju iz celog sveta, ali i milioni dinara koji su se od trubačkih nastupa slivali u lokalni budžet.

Dakle, danas su osvanule najtužnije slike iz Guče jer bukvalno nema žive duše, što je zaista čudno budući da nam je poznato da u Guči uvek sve vrvi od gužve.

foto: RINA

Sve je pusto, jako malo ljudi je na ulicama jer su verovatno u stahu zbog koronavirusa. Sve u svemu, meštani ovog mesta ovako nešto ne pamte.

Podsetimo, šestog avsgusta trebalo je da počne održavanje jubilarnog 60. Sabora trubača, ali zbog pandemije korona virusa koja je zahvatila ne samo Srbiju već i Evropu, sigurnosti naših sugrađana i saboraša odlučili smo se na ovaj korak. Sabor trubača po prvi put je otkazan, ali ćemo ga kako dolikuje obeležiti sledeće godine“, izjavio je za RINU, predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.