KON OTKRIO KAKO ĆE DECA KRENUTI U ŠKOLE: Meriće im temperaturu! RAZMIŠLJAMO I KAKO ĆE SE KORISTITI SUNĐERI
Predrag Kon o detaljima o predstojećoj školskoj godini, Foto: Printscreen

PRIORITET!

KON OTKRIO KAKO ĆE DECA KRENUTI U ŠKOLE: Meriće im temperaturu! RAZMIŠLJAMO I KAKO ĆE SE KORISTITI SUNĐERI

Dr Predrag Kon je ukazao na neke detalje kada je reč o predstojećoj školskoj godini

Objavljeno: 16:32h

"Ministarstvo prosvete je Kriznom štabu uputilo predlog koji mi u ovom trenutku razmatramo, nismo još ništa odlučili i daćemo jasne preporuke i instrukcije koje će Vlada usvojiti", rekla je premijerka Ana Brnabić o početku nove školske godine.

- Slušala sam pažljivo ministra Šarčevića, ono čemu težim je da damo neke jasne kriterijume na koji će način funkcionisati. Onlajn nastava je nešto što je dobro funkcionisalo, dalo je dobre rezultate kada smo je uveli u martu. Mi smo bili, ja mislim, jedina zemlja u Evropi koja nijedan dan nije izgubila tokom pandemije. Spremni smo za to, i dalje se snimaju časovi, mi i dalje radimo na uvođenju dodatnih digitalnih učionica, odnosno udžbenika - rekla je Ana Brnabić.

Dr Predrag Kon je ukazao na neke detalje kada je reč o predstojećoj školskoj godini.

- Što se škola tiče, jedna od stvari o kojima nije bilo u ovim dopisima, to je pitanje produženog boravka i to moramo da raspravimo. S druge strane, nastava je podeljena po ciklusima, na onlajn nastavu se računa u starijim razredima, a za mlađe razrede da se ona nastavi u školi. Deca će morati da dolaze zdrava u školu, da im se meri temperatura svaki dan, isto tako biće priča o tome kada moraju maske da se koriste, a moraju da se imaju uz sebe, tako da je to nešto što je novina. Moramo da shvatimo da će biti poseban razgovor sa prosvetarima i vezan za to da li će koristiti sunđer, kako će se ponašati oni i đaci, biće sasvim sigurno određenih preporuka za sprovođenje nastave, a ostalo je sve organizaciono i vrlo komplikovano - rekao je dr Kon.

Sve počinje od roditelja

Kako je zaključio "polazak dece u školu je sada apsolutni priroitet".

- Roditelji moraju da mere deci temperaturu svakog jutra. I odmah da jave školi ako je dete bolesno. E onda se sprovode posebne mere, ali ništa spektakularno. To je i stav Svetske zdravstvene organizacije. Važno je da budu bezbedni i đaci i roditelji - dodao je dr Kon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.