SRAM VAS BILO, DA VAS SRAM BUDE: Kradu novac za lečenje malog Miloša i smeju se dok ruku zavlače u kutiju
Lopovi, Foto: Facebook/Bojan Zarić

MIZERNO I BEZOBRAZNO PONAŠANJE

SRAM VAS BILO, DA VAS SRAM BUDE: Kradu novac za lečenje malog Miloša i smeju se dok ruku zavlače u kutiju

Čim se snimak proširio drutšvenim mrežama, identitet lopova je utvrđen

Objavljeno:

Dvojica lopova ukrala su u Čačku novac namenjen za lečenje malog Miloša Zarića (2), preslatkog plavokosog dečaka koji zbog cerebralne paralize još uvek ne može da samostalno sedi, puzi, hoda ili govori.

Čačak, ali i Srbija, ujedinili su se kako bi pomogli malom anđelu da ima srećno detinjstvo i život, te su po lokalima u ovom gradu postavljene i kutije za donacije.

To nije sprečilo dva muškarca iz ovog mesta da u jednu takvu kutiju zavuku ruku, sa širokim osmehom.

“Sve se desilo ispred lokala koji nam je izašao u susret i na našu molbu postavio kutiju za prikupljanje novca za Miloša. Ne zna se koliko tačno novca je odneto, ali je ovaj lokal veoma posećen i poznat po tome da se tu prikupi velika količina novca u ovakvim akcijama. Bude i po nekoliko desetina hiljada dinara”, rekao je za Telegraf.rs Bojan Zarić, otac malog Miloša.

foto: Printskrin

Čim se snimak proširio drutšvenim mrežama, identitet lopova je utvrđen, a slučaj prijavljen SUP-u.

“Prijavio ih je neko od građana, jer kada sam ja otišao u SUP, već su sve znali. Ne verujem da su mogli da odnesu veliku količinu novca, ali koliko god da su odneli, pljunuli su u lice svakom čoveku koji je bilo šta u tu kutiju ubacio i ne samo za Miloša, nego uopšte. Jednostavno, kada gledate video, ne možete da se ne zapitate da li je moguće ovako nešto”, kazao je zgroženi otac.

Kako dodaje, dobri ljudi pomogli su da se prikupi oko polovine novca koji je prijavljen Fondaciji “Budi human” za Miloša.

“Ide polako, ali ide. Napravili smo i nalog na Instagramu i širimo priču kako god se snađemo. Svaka pomoć je dobro došla, jer i pored svih terapija na koje ide, Miloš će možda morati i na neku operaciju. Ipak, činimo sve da, ako je moguće, ne ode pod nož”, kaže on.

Podsetimo, maleni Miloš je rođen carskim rezom, mesec dana ranije, zbog abrupcije placente. Odmah po rođenju je reanimiran i narednih 18 dana proveo je na respiratoru. Zbog nedostatka kiseonika imao je krvarenje na mozgu i ciste.

Lečen je u Bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu. Rehabilitacija u Banji Koviljači i Vukovom Centru u Novom Sadu doprinela je prvim pomacima. U drugoj godini postavljena je dijagnoza cerebralna paraliza.

Miloš još uvek ne sedi samostalno, ne puzi, ne hoda i ne govori. On je veselo i nasmejano dete, voli da se mazi i igra sa drugom decom.

Pomozimo mu da jednog dana stane na svoje noge, napravi prve korake i da ima detinjstvo kao sva druga deca. Pomozimo mu da bolnicu zameni igralištem.

Da bi to uspeo potrebni su mu svakodnevni fizioterapeutski tretmani, banjsko lečenje, ortopedska pomagala, kao i rad sa logopedom i defektologom duži vremenski period. Kako svi tretmani iziskuju mnogo novca, potrebna mu je i novčana podrška u njegovoj velikoj borbi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.