SVI SU GLEDALI KRIZNI ŠTAB, ALI OVO NIKO NIJE PRIMETIO: Udarni detalj sa konferencije je promakao BAŠ SVIMA
Na današnjoj konferenciji govorio je epidemiolog prof. dr Predrag Kon, Foto: Printskrin

KORONA VIRUS NEĆE USKORO STATI

SVI SU GLEDALI KRIZNI ŠTAB, ALI OVO NIKO NIJE PRIMETIO: Udarni detalj sa konferencije je promakao BAŠ SVIMA

Naglasio je i da ono što se dogodilo jeste da ovaj virus nema sezonu, niti da ima nameru da napusti globalnu teritoriju, što znači da neće uskoro sve da stane

Objavljeno: 16:45h

Na današnjoj konferenciji govorili su epidemiolog prof. dr Predrag Kon i anestezilog pukovnik docent dr Ivo Udovičić komandant vojne bolnice "Karaburma".

Jedna stvar je iznenadile sve prisutne, kao i gledaoce, a to je da se nakon dužeg vremena konačno pojavio epidemilogo dr Predrag Kon. On je jedan od stručnjaka koji se najčešće i pojavljuje na pres konferncijama štaba.

Šta je navelo doktora Kona da napravi pauzu od konferencija i gostovanja, nije sigurno. Svakako nas je danas iznenadio optimističnim vestima, ali ne dovoljno da se opustimo.

Ono što mogu da kažem za Beograd, broj onih koji se javljaju u kovid ambulante i dalje opada. Broj obavljenih pregleda se smanjuje, kao i onih koji su sumnjivi i uzima im se bris. Svi pokazatelji da se smanjjuje aktivnost ovog virusa na teritoriji Beograda, ali je to i dalje visoka aktivnost jer je epidemiološka situacija i dalje nesigurna - rekao je on na konferenciji.

Epidemiolog Kon je saopštio da moramo biti pažljivi kada su u pitanju javna kupališta, jer je i dalje rizično biti na mestu gde ima više ljudi, kao i da su ta mesta dodatni rizik bez obzira na to što neko hoće da drži distancu.

Što se tiče škola i vrtića, za maske će morati da se prodiskutuje jer su prozori otvoreni dok je toplo, a kada bude hladno je već nešto drugo, kao i da u vrtićima postoji situacija da maske ne mogu stalno da se nose, te tu dolazi do izuzeća.

Naglasio je i da ono što se dogodilo jeste da ovaj virus nema sezonu, niti da ima nameru da napusti globalnu teritoriju, što znači da neće uskoro sve da stane.

Još uvek je opcija da virus nestane moguća, ali ako iz dana u dan sve više zaraženih globalno, onda je to sve manje moguće - rekao je Kon za kraj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.