PADA BROJ PREDGLEDA U KOVID AMBULANTAMA! Brojke padaju, Kon je sve SLIKOVITZO OBJASNIO
Predrag Kon, Foto: Printskrin

BAR NEŠTO DOBRO

PADA BROJ PREDGLEDA U KOVID AMBULANTAMA! Brojke padaju, Kon je sve SLIKOVITZO OBJASNIO

Kon je kao primer naveo da je 2. avgusta u Beogradu bilo 252 takvih pregleda za celu teritoriju Beograda

Objavljeno:

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da se u Beogradu od 13. jula smanjuje broj onih koji se javljaju u KOVID-ambulante sa simptomima respiratornih oboljenja, kao i da opada broj obavljenih pregleda.Kon je na konferenciji za novinare Vladinog Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa u Palati Srbije rekao da se smanjuje i broj onih koji se tretraju kao sumnjivi na KOVID-i da je jasno opadanje tih brojeva od 13. jula, kao i da brojevi i dalje opadaju.

Kon je kao primer naveo da je 2. avgusta u Beogradu bilo 252 takvih pregleda za celu teritoriju Beograda, dok je pre 13. jula bilo i po 900 takvih slučajeva.

"Isto se vidi po prijemnoj ambulanti Infektivne klinike i Studentske poliklinike. Svi pokazatelji jasno ukazuju da se smanjuje aktivnost virusa na teritoriji Beograda, što su dobre vesti, ali je još visoka ativnost koja može za čas da se prebaci, epidemiološka situacija je i dalje nesigurna", kazao je Kon.

On je rekao da rizik definitivno postoji kod odlaska na kupališta jer sigurno ima odredjen broj onih koji su inficirani korona virusom a da to i ne znaju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.