SRBIJA TREBA DA JE PONOSNA ZBOG OVOGA: Stiglo je i priznanje od AMERIKANACA
Staro sajmište, Foto: Beta / Milan Obradović

antifašizam

SRBIJA TREBA DA JE PONOSNA ZBOG OVOGA: Stiglo je i priznanje od AMERIKANACA

U zajedničkom saopštenju za medije, senatori Marko Rubio i Tami Boldvin naglašavaju činjenicu da je Srbija jedina zemlja koja je donela zakon o restituciji imovine povezane sa Holokaustom nakon Terezinske deklaracije iz 2009. godine

Objavljeno:

Srbija prednjači u angažovanju na tretmanu užasnog nasleđa Holokausta i ponosni smo na svoje partnerstvo sa Srbijom u naporu da se zadovolji pravda za žrtve, saopštila je ambasada SAD u Beogradu.

U saopštenju objavljenom na sajtu ambasade podseća se da je Srbija 24. februara usvojila zakon o prvom memorijalnom kompleksu posvećenom Holokaustu, koji će biti ustanovljen na mestu nekadašnjeg koncentracionog logora "Staro sajmište".

Takođe, podseća se da je Vlada Srbije 26. februara usvojila Zaključak o prihvatanju definicije antisemitizma Medunarodne alijanse za sećanje na holokaust i ističe da je Srbija time spremna da postane regionalni predvodnik u negovanju sećanja na Holokaust i s tim povezane restitucije.

U zajedničkom saopštenju za medije, senatori Marko Rubio i Tami Boldvin naglašavaju činjenicu da je Srbija jedina zemlja koja je donela zakon o restituciji imovine povezane sa Holokaustom nakon Terezinske deklaracije iz 2009. godine, istaknuto je u saopštenju.

Dvojica senatora su izdala ovo saopštenje nakon što je Stejt department 29. jula objavio izveštaj pod nazivom Pravda za preživele neobeštećene.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.