NAJNOVIJA VEST! Srbija razmatra uvođenje negativnog PCR testa za ulazak stranaca u zemlju
Verica Jovanović, Foto: Printskrin

O NOVIM PRAVILIMA

NAJNOVIJA VEST! Srbija razmatra uvođenje negativnog PCR testa za ulazak stranaca u zemlju

- Treba pratiti i žarišta u narednom periodu...

Objavljeno:

U narednom periodu za ulaz stranih državljana u Srbiju na granici bi mogao da se traži negativan PCR test na korona virus, a takva mogućnost tema je sastanaka Kriznog štaba.

- Kao što ste imali priliku juče da čujete od doktorke Darije Kisić Tepavčević, u okviru Kriznog štaba to je jedna od tema o kojoj se razgovara. Iamo priliku da pratmo kakva su pravila u drugim zemljama. Najčešće su uslov za ulazak PCR testovi i to 48 ili 72 sata od momenta uzimanja brisa, najčešće su zemlje svojim pravilima postavila takva pravila - kazala je na današnjoj konferenciji dr Verica Jovanović, direktorka "Batuta"

Ona je dodala da, kada smo mi u pitanju, tu postoje i pravila ZSO, koja omogućavaju zemljama da uvedu neke posebne mere.

- Treba pratiti žarišta u narednom periodu, mi ćemo to razmatrati. U ovom trenutku mi nemamo uslov posedovanja PCR testa ili rezultata PCR testa za ulaz u našu zemlju. Ako neko ima bilo kakve simptome naš zdravsteni sistem je tu da se pruži lečenje i uvede izolacija ako je to neophodno - dodala je dr Jovanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.