U OVOJ OPŠTINI JE UPRAVO PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA! Ima mnogo obolelih od korone, stanje je loše
Pirot, ilustracija, Foto: YouTube Printscreen, Profimedia

opasno

U OVOJ OPŠTINI JE UPRAVO PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA! Ima mnogo obolelih od korone, stanje je loše

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Pirotu leči se sedam pacijenata za koje se sumnja da su inficirani

Objavljeno: 14:47h

Štab za vanredne situacije Bele Palanke proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji opštine zbog "značajnog" povećanja broja novoinficiranih korona virusom.

U toj opštini je ograničen rad svih ugostiteljskih objekata ;do 23 sata, u parkovima i na drugim ;javnim površinama neće biti dozvoljeno okupljanje više od pet osoba na jednom mestu, uz korišćenje zaštitnih sredstava i obaveznu fizičku distancu od jednog i po metra.

Po poslednjim podacima pirotskog Zavoda za javno zdravlje, na teritoriji Pirotskog okruga je od testiranih 25 uzoraka, prisustvo virusa potvrdjeno u dva slučaja.

Danas su testirane još 32 osobe čiji su uzorci poslati na analizu.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Pirotu leči se sedam pacijenata za koje se sumnja da su inficirani dok je u niškom Kliničkom centru hospitalizovano šest osoba iz Pirotskog okruga, i to tri iz Bele Palanke, dve iz Pirota i jedna iz Babušnice.

Ostali oboleli kod kojih je potvrdjeno prisustvo ;virusa su u kućnoj izolaciji, kao i članovi njihovih porodica, a dve trećine obolelih u Pirotskom okrugu je izlečeno u prethodna dva meseca.

Po ocenama nadležnih, epidemiološka situacija u Pirotu je i dalje ;nepovoljna, ali stabilna i pod kontrolom.

Smanjen je broj pregleda u kovid ambulanatama u Pirotu i Beloj Palanci, pri čemu prvi pregledi čine oko 30 odsto svih pregleda a kontrolni oko 70.

Od početka ;epidemije prisustvo virusa potvrdjeno je kod 329 osoba iz Pirotskog okruga. Do sada su od posledica infekcije u okrugu preminule 22 osobe a uzorkovano je 2.987 briseva.

Bonus video:

(Esoreso.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.