ISPRAVLJENA VIŠEDECENIJSKA NEPRAVDA: Srpski heroj koji je ubio NAJVEĆEG KRVNIKA konačno dobio ulicu!
Blagoje Jovović, Foto: wikipedia.org

EVO I GDE

ISPRAVLJENA VIŠEDECENIJSKA NEPRAVDA: Srpski heroj koji je ubio NAJVEĆEG KRVNIKA konačno dobio ulicu!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ranije je rekao da je imenovanje ulice po Blagoju Jovoviću koji je ubio ustaškog zločinca Antu Pavelića istorijska i ljudska pravda

Objavljeno:

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas odluku da Zagorska ulica u Zemunu promeni naziv u ulicu Blagoja Jovovića.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ranije je rekao da je imenovanje ulice po Blagoju Jovoviću koji je ubio ustaškog zločinca Antu Pavelića istorijska i ljudska pravda.

On je na sednici pročitao pismo porodice Blagoja Jovovića u kojem mu porodica zahvaljuje na inicijativi i pozdravlja to što Srbija i Beograd ne zaboravljaju svoje heroje i omogućavaju da progovori pravda.

Odbornici Grada Beograda usvojili su i odluke o podizanju spomenika Meši Selimoviću, Milošu Crnjanskom, Jovanu Jovanoviću Zmaju.

Predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andrea Radulović je istakla da su oni svojim zalaganjem, znanjem, umećem, humanošću i stvaralaštvom doprineli prosvatu srpske kulture.

Spomenik Meši Selimoviću bi, prema njenim rečima, bio podignut na uglu ulica Kralja Petra i Gospodar Jovanove, dok bi lokacija za podizanje spomenika Crnjanskom bila glavna aleja u parku Tašmajdan, gde bi bio okružen spomen-obeležjima Desanki Maksimović, Miloradu Paviću i uskoro spomeniku Vasku Popi.

Inicijativu za podizanje spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju podnela je Pokrajinska vlada Vojvodine, a spomenik bi trebalo da bude podignut na uglu ulica Zmaj Jovine i Obilićevog venca, ispred biblioteke koja nosi njegovo ime.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Ekspres)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.