DA VAM JA KAŽEM KAKO NAS ZAPRAŠUJU! Nebojša iz Zrenjanina opisao šta je video na NEBU!
Prisećanje prošlosti, Foto: Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

nekada je tako bilo

DA VAM JA KAŽEM KAKO NAS ZAPRAŠUJU! Nebojša iz Zrenjanina opisao šta je video na NEBU!

Ovaj događaj podsetio je jednog Zrenjaninca kako se prskanje komaraca nekada radilo u Jugoslaviji, a njegov duhovit tekst za kratko vreme pobrao je simpatije korisnika društvenih mreža.

Objavljeno:

Na već dovoljno tešku borbu sa korona virusom, građani Srbije ovih dana imaju brigu više - komarce. Iako su uobičajena pojava za ovo doba godine, mnogi svedoče da ih nikada nije bilo više, kao i da su agresivniji nego inače.

Nadležni su se odmah pobrinuli za to, pa je od početka jula na većini teritorije naše zemlje sprovedena akcija suzbijanja iz vazduha, odnosno avionima za zaprašivanje, a koliko je to bilo efikasno, još uvek ostaje da procenimo i nadamo se novom poduhvatu suzbijanja.

Ovaj događaj podsetio je jednog Zrenjaninca kako se prskanje komaraca nekada radilo u Jugoslaviji, a njegov duhovit tekst za kratko vreme pobrao je simpatije korisnika društvenih mreža.

Tekst autora koji stoji iza stranice "Nebojša od Zrenjanina" Blic je preneo u celosti.

"Prskanje komaraca prethodnog vikenda, dalo je određene rezultate, tako da sada komaraca ima još više, plus su još bešnji . Pod*ebali su ih sa nekim jeftinim sra*em, pa su podigli i one mamurne, koji nisu imali u planu da izađu ovog vikenda. Sad ujedaju kao terijeri.

Kad sam bio klinac, preleti onaj avion, sav u rupama, obarali ga i Nemci i Rusi i lovci iz okolnih sela jer im tera divljač, u njemu budženi motor od Lade Samare, a kad pusti onaj "trag" iz krila, druže ono je bio neki bugarski suzavac, pomešan sa wc sanitarom i nekim zaplenjenim švapskim bojnim otrovom.

Mi deca odma 'vatamo maglu brzinom Bolta , jer ako ti ta špekcija padne na glavu, odmašćuje kosu, ubiva vaške i perut i izvlači ti pramenove. Ovi manje iskusni koji pogledaju gore, imaju kokošije slepilo do kraja raspusta. Posle par dana otpadnu ti trepavice i počneš da nalaziš obrve u tanjiru.

Ovaj majstor se spusti u brišući let, dva metra iznad bandera, jasno ga vidimo da je izbacio lakat, colja Zrenjaninsko pivo i čujemo ga da peva hitove Radeta Jorovića. On nadleće, za par sekundi padaju komarci, muve, zolje, izvrću se miševi, pacovi, živina, sitna stoka i ostala nejač. U povratku pusti još jedan mlaz da očisti kerove i mačke od krpelja i buva.

Tako dva puta u toku leta, i odma' je utamanio i viruse, to nam je ujedno bila vakcinacija protiv gripa, lepre, kuge, šuge i crvenog vetra. Posle toga, par dana oporavljamo pluća i ostale delove tela, vrapci se navarili, istripovali da su belorepi orlovi, napadaju koze i mačke iz vazduha, golubovi mnjauču dok lete, deca svetle u mraku, baba se dva dana mačuje sa saobraćajnim znakom ispred kuće.

Tako da... Jes' bilo malo za*ebano , al' je*iga, nema komaraca!"

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.