ZORANA NAJAVILA VELIKU STVAR: Od cifre se vrti u glavi!
Zorana Mihajlović, Foto: Marina Lopičić

najavjleno

ZORANA NAJAVILA VELIKU STVAR: Od cifre se vrti u glavi!

Trenutno gradi blizu četiri hiljade stanova za pripadnike službi bezbednosti

Objavljeno:

Država će u komunalnu infrastrukturu uložiti više od tri milijarde evra, u 70 gradova i opština gradiće fabrike vode, kanalizacione mreže, sisteme za prečišćavanje otpadnih voda, rekla je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Za TV Hepi izjavila je da ulaganja u komunalnu infrastrukturu pored projekta sa kineskim partnerima u 70 lokalnih samouprava, vrednih 2,5 milijardi evra, obuhvataju i ulaganje od 900 miliona evra u Beogradu i Batajnici, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodala je da se trenutno gradi blizu četiri hiljade stanova za pripadnike službi bezbednosti, i najavila da će uskoro početi izgradnja još četiri hiljade.

Stanovi koji se trenutno grade u šest gradova biće završeni najkasnije do marta sledeće godine. U Novom Sadu i do kraja ove. Na ovom projektu rade domaće kompanije, što je od ogromnog značaja, rekla je ona.

Dodala je da je uputila inicijativu predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić da ovi stanovi budu dostupni i zdravstvenim i prosvetnim radnicima koji u prethodnih 10 do 15 godina nisu mogli da kupe stanove na tržištu, i ocenila da su i to ljudi koji rade za državu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/TV Happy)

8


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.