VOŽDOVAC ZA DVOJE POLA MILIONA, KOP KOJU HILJADU JEFTINIJI... Ni Rokfeler ne bi mogao da priušti letovanje u Srbiji
Letovanje u Srbiji, Foto: Printscreen, Profimedia

STRAŠNO

VOŽDOVAC ZA DVOJE POLA MILIONA, KOP KOJU HILJADU JEFTINIJI... Ni Rokfeler ne bi mogao da priušti letovanje u Srbiji

Iako su mnogi vlasnici smeštaja ostali dosledni i nisu menjali cene, mnogi su ovo videli kao savršenu priliku za brzi i laki novac

Objavljeno:

Spisak zemalja u koje građani Srbije mogu da putuju bez obaveznog PCR testiranja na korona virus ili stavljanja u dvonedeljni karantin ili samoizolaciju, sve je kraći. Iz tog razloga, ali zbog toga što su ljudi u strahu da putuju, mnogi se odlučuju na to da letuju u Srbiji.

Međutim, prvu neprijatnost mogu doživeti prilikom rezervisanja smeštaja. Iako su mnogi vlasnici smeštaja ostali dosledni i nisu menjali cene, mnogi su ovo videli kao savršenu priliku za brzi i laki novac.

Tako su neka od najatraktvnijih lokacija smeštene u srcu Srbije ,,preko noći" postala izuzetno popularna, pa je mnogim vlasnicima to izgleda dalo za pravo da iskoriste situaciju u kojoj smo se zatekli, i da potpuno slobodno cene svojih apartmana i vila podignu do potpuno nerealnih iznosa.

Na društvenim mrežama su počele da se pojavljuju nezamislive cifre za, kako se navodi, ,,luksuzan smeštaj''.

Tako, na primer, stoji da privatni smeštaj u apartmanu na Kopaoniku košta 7.000 evra za 7 noćenja.

Mi smo ovo proverili na sajtu Booking.com. Cena od 7.000 evra za sedam noćenja je za više od sedam osoba, dok je cena za isti broj noćenja za dve osobe nešto veća od 411.000 dinara, što je skoro 3.500 eura. Za ovaj novac dobijate i besplatan WiFi, kao i privatni parking.

foto: Printscreen/Booking

Ukoliko ne živite u prestonici, a želeli biste da je obiđete za vreme godišnjeg odmora, možda bi cene mogle da vas odvrate od te ideje.

Tako se na Tviteru navodi da privatni smeštaj na Voždovcu za sedam dana košta 5.250 evra. Ovo je cena za četiri osobe. Cena za dve osobe za isti broj noćenja iznosi više od 477.000 dinara, što je nešto više od 4.000 evra.

Za ovaj novac dobijate flat-screen TV sa satelitskim kanalima, opremljenu kuhinju sa mikrotalasnom pećnicom i frižiderom, mašinu za pranje veša i 1 kupatilo sa tušem.

Recepcija apartmana radi non-stop, a osoblje vam je uvek na raspolaganju. Ponuda uključuje terasu i vrt.

foto: Printscreen/Booking

Ukoliko biste da posetite Guču, cena smeštaja za sedam noćenja za dve osobe se kreće od 16. 000 dinara do neverovatnih 120.000.

Inače, potrebno je da izdvojite sumu veću od 1.000 evra kako biste letovali u jednom hostelu, u kome biste delili kupatilo sa drugim gostima, dok se privatni parking može koristiti uz doplatu.

foto: Printscreen/Booking

Na društvenim mrežama je popularna i vila sa bazenom u okolini Novog Sada. Za sedam noćenja je potrebno izdvojiti 1.610 evra.

foto: Printscreen/Booking

Da li ste vi već rezervisali svoj smeštaj za letovanje u Srbiji? Koje destinacije birate? Kakve su cene? Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.