UMRLA BOŽICA MLADENOVIĆ: Vest je došla IZNENADA, svi su u šoku i suzama
Danas je preminula dr Božica Mladenović, Foto: Printscreen

POČIVAJ U MIRU

UMRLA BOŽICA MLADENOVIĆ: Vest je došla IZNENADA, svi su u šoku i suzama

U periodu od oktobra 2016. do oktobra 2018. godine bila je upravnik Departmana za istoriju

Objavljeno:

Danas je iznenada preminula prof. dr Božica Mladenović, redovni profesor na Departmanu za istoriju Filozofskog fakulteta u Nišu.

Rođena je 1. 1. 1963. godine u Prokuplju. Diplomirala je 1987. godine na Odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Postdiplomske studije na odseku za Opštu savremenu istoriju 20. veka upisala je kod prof. dr Andreja Mitrovića 1987. godine, a završila 1990. odbranom magistarskog rada Žena u Topličkom ustanku 1917. godine. U martu 1998. godine odbranila je doktorsku disertaciju Grad u Vojno-generalnom guvernmanu u Srbiji od 1916. do 1918. godine.

Od avgusta 1988. godine radila je u Istorijskom institutu SANU u Beogradu. U okviru naučnih projekata Instituta proučavala je istoriju Srbije u Prvom svetskom ratu i objavljivala istorijske izvore iz ovog perioda.

Od aprila 2008. godine radi na Departmanu za istoriju Filozofskog fakulteta u Nišu, u zvanju redovnog profesora na predmetima iz Opšte istorije 19. veka. Objavila je 12 knjiga, od kojih je pet monografija, oko sto članaka i studija i učestvovala na više međunarodnih i nacionalnih skupova.

U periodu od oktobra 2016. do oktobra 2018. godine bila je upravnik Departmana za istoriju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / toplickevesti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.