DR KON NIKAD ISKRENIJE O SVOM POREKLU: U svim previranjima, Jevreji su krivi za sve, na Balkanu tu ulogu imaju Srbi
Dr Kon nikad iskreniji, Foto: Printscreen/TV Happy

DETALJI IZ PRIVATNOG ŽIVOTA

DR KON NIKAD ISKRENIJE O SVOM POREKLU: U svim previranjima, Jevreji su krivi za sve, na Balkanu tu ulogu imaju Srbi

Poznato je samo da je u nekoliko intervjua govorio da je njegov otac preminuo od gripa i uvek je naglašavao to da se deklariše kao Jevrejin

Objavljeno:

Dr Predrag Kon je član Kriznog štaba i lice u koje su sve oči mesecima uprte. Celokupna javnost u Srbiji iz dana u dan samo čeka šta će epidemiolog reći i sa kakvim podacima će izaći. Kao i svi članovi Kriznog štaba, doktor Kon je doživeo popularnost, pa je čak i njegov privatan život postao tema koja mnoge zanima...

Ipak, o njegovom životu se malo zna jer je doktor očigledno to želeo da sačuva za sebe.

Poznato je samo da je u nekoliko intervjua govorio da je njegov otac preminuo od gripa i uvek je naglašavao to da se deklariše kao Jevrejin.

- Ja jesam Jevrejin, bar se tako delkarišem, iako mi je majka Srpkinja, a Srbija moja voljena domovina. Nikad u Srbiji nisam doživeo antisemitski isad, iako mi je jasno da postoji antisemitizam. I važno je o tome govoriti jer malo ljudi zaista zna kolika je nesreća bila Holokaust. Kao i uvek u svim previranjima i društvenim krizama Jevreji su krivi za sve. Na Balkanu ta uloga je dodeljena Srbima - govorio je ranije Kon.

Ono što je promaklo budnom oku javnosti jeste podatak da je dr Predrag Kon rođeni stric poznatog kompozitora i tekstopisca Marka Kona!

U jednom intervjuu, Marko Kon je rekao da sluša sve stričeve savete, baš kao i ostatak nacije. Dodao je i da su oni porodica kao i svaka druga, a da to što se njegov stric sada često pojavljuje na televiziji nije mnogo uticalo na njih.

foto: Filip Plavčić

- On je od mog tate mlađi 10 godina - isto toliko je njegov sin Slobodan mlađi od mene, pa kako se druže otac i stric, tako se družimo brat i ja - rekao je Marko Kon.

Posebno je zanimljivo što je Marko u tom intervjuu otkrio nešto što Srbija dosad nije znala o Predragu Konu, a to je njegov muzički talenat!

- Mislim da smo taj dar nasledili od zajedničkog pretka. A stric sjajno svira violinu i klavir i ima apsolutni sluh. Ponovi svaki ton koji mu se odsvira i zbog toga sam mu se oduvek divio i pitao se da li ću ga po tome dostići. I jesam, iako nisam apsolutni sluhista, ali sam radom nadomestio - otkrio je mlađi Kon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Zena.blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.