DR DARIJA IMA OHRABRUJUĆE PODATKE: Krivulja pada, ali ovo moramo shvatiti ozbiljno
Dr Darija iznela ohrabrujuć podatak, Foto: Printscreen/TV Prva

VAŽNO

DR DARIJA IMA OHRABRUJUĆE PODATKE: Krivulja pada, ali ovo moramo shvatiti ozbiljno

Ovi podaci nam pokazuju da je sve manji broj zahteva za hospitalizacijom

Objavljeno:

Zamenica direktora Instituta “Batut”, dr Darija Kisić Tepavčević podelila je sa javnošću, na konferenciji Kriznog štaba, povoljne parametre koji su optimistični.

“Ovi podaci nam pokazuju da je sve manji broj zahteva za hospitalizacijom i da je značajno manji broj pacijenata koji se javljaju u kovid ambulante. Sada se nalazimo u prelomnom trenutku kada se očekuje da krivulja krene silaznim tokom i baš sada moramo da smognemo snage te da se više nego ikada pridržavamo propisanih mera”, poručila je dr Darija Kisić Tepavčević.

Ona je napomenula da je dobar prognostički pokazatelj to da je u toku 24 sata na području Niša testirano 117 osoba, od kojih je samo jedna osoba bila pozitivna.

“Znamo ne tako davno kako je u ovom delu zemlje bila epidemiološka situacija i koliki procenat pozitivnosti, te se vidi kako se uz poštovanje mera brzo vidi pozitivan efekat. Iako očekujemo u narednim danima manji broj pozitivnih slučajeva, ne smemo da se opustimo”, jasno je poručila zamenica direktora “Batuta”.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.