KORONA I DALJE HARA DOMOVIMA ZA STARE: U Leskovcu dvoje preminulo, zaražene 52 osobe!
Leskovac, Foto: Facebook/Printscreen/Leskovački oglasi

NADAMO SE DA ĆE PROĆI

KORONA I DALJE HARA DOMOVIMA ZA STARE: U Leskovcu dvoje preminulo, zaražene 52 osobe!

Iako je veliki broj korisnika Gerontološkog centra pozitivan na koronu, Cvetanović kaže da je situacija u ovoj ustanovu pod kontrolom, prenose Južne vesti

Objavljeno:

Iako je u ponedaljak, 27. jula, vanredna situacija na teritoriji Leskovca trebalo da bude ukinuta, zbog pogoršanja epidemiološke situacije i oboljevanja 47 korisnika i petoro zaposlenih u Gerontološkom centru, ona će najverovatnije biti produžena za dve nedelje, najavljuje gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović.

Od početka epidemije u Leskovcu je od Covida-19 obolelo 1.046 osoba, prenose Južne vesti.

Vanredna situacija u Leskovcu uvedena je 13. jula kako bi se uvele dodatne mere i sprečilo širenje korona virusa, i trebalo je da bude na snazi dve nedelje. Ipak, zbog pojave virusa korona u Ustanovi za odrasle i starije, gde je dvoje korisnika preminulo, Cvetanović je rekao da će u ponedeljak zasedati Štab i najverovatnije produžiti vanrednu situaciju.

- Gradski štab za vanredne situacije Grada Leskovca zasedaće u ponedeljak i po preporuci stručnih nadležnih institucija vanredna situacija na teritoriji grada biće produžena na još 14 dana - kaže Cvetanović.

Iako je veliki broj korisnika Gerontološkog centra pozitivan na koronu, Cvetanović kaže da je situacija u ovoj ustanovu pod kontrolom, prenose Južne vesti.

Procedura Ministarstva zdravlja je da se korisnici domova odmah hospitalizuju, ali Cvetanović kaže da je u dogovoru sa ministrom Zlatiborom Lončarom, državnim sekretarom Berislavom Vekićem i ministrom Zoranom Đorđevićem dogovoreno da se oni koji nemaju simptome izoluju u prostorijama doma kako se ne bi opretila kovid bolnice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.