STIŽE NEVREME U SRBIJU, IZDATO UPOZORENJE! Kiša i grmljavina udariće ovaj deo zemlje!
Pljuskovi sa grmljavinom u narednih sat vremena, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ Sxenick

PRETI NAM NEVREME

STIŽE NEVREME U SRBIJU, IZDATO UPOZORENJE! Kiša i grmljavina udariće ovaj deo zemlje!

Prema poslednjim podacima, trenutno je najhladnije na Kopaoniku i Crnom Vrhu gde je izmereno 19 odnosno 17 stepeni Celzijusa

Objavljeno:

Kratkotrajna kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u narednih sat vremena na jugozapadu i jugu Srbije, javljaju meteorolozi.

Intenzvnije padavine i grmljavinski procesi očekuju se u toku noći i sutra ujutru u Vojvodini.

"Tokom dana i u ostalim krajevima uz lokalnu pojavu grada i količinu padavina veću od 20 mm za kratak vremenski period", stoji u upozorenju na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

U većem delu zemlje na snazi je žuti meteoalarm, tačnije u Bačkoj, Sremu, zapadnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji.

Žuti meteoalarm znači da vreme može biti potencijalno opasno.

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objašnjenje je meteorologa iz RHMZ-a.

foto: Printscreen/RHMZ

Prema poslednjim podacima, trenutno je najhladnije na Kopaoniku i Crnom Vrhu gde je izmereno 19 odnosno 17 stepeni Celzijusa, dok je u većem delu zemlje izmereno između 27 i 29 stepeni.

U Hrvatskoj crveni meteoalarm

Snažno nevreme već je pogodilo Jadran. Prema podacima mreže Pljusak.com, u delovima Istre već je palo više od 30 litara kiše po kvadratnom metru, većinom na zapadnoj obali. Posebno je jako nevreme pogodilo Senj, gde su poplavljene ulice.

Hrvatski meteorolozi su za danas najavili veliku promenu vremena zbog koje su izdata brojna upozorenja, uključujući crveni meteoalarm.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.