OVAJ SRPSKI GRAD JE NA OGROMNOM UDARU KORONE: Situacija je jako loša, ima skoro hiljadu obolelih
Koronavirus / Ilustracija, Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK, Ilustracija

ALARMANTNO

OVAJ SRPSKI GRAD JE NA OGROMNOM UDARU KORONE: Situacija je jako loša, ima skoro hiljadu obolelih

U Leskovcu je ovim virusom zvanično inficirano 986 osoba. Vlasotince ima 135 registrovanih slučajeva zaraze, Lebane 69

Objavljeno:

Uključujuči devet pozitivnih rezultata testova na prisustvo virusa korona koji su u petak pristigli u leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ) ovonedeljni "korona bilans" u Jablaničkom okrugu je 84 novoobolela od 653 testirana pacijenta.

Preminule su četiri osobe među kojima i dvoje od četvoro korisnika Ustanove za odrasle i starije u Leskovcu koje su u četvrtak hospitalizovani zbog sumnje na virus korona.

Rezultati testova se još uvek očekuju, a po prijemu u leskovačku Kovid bolnicu svi su bili u stabilnom stanju. Međutim, kod dve nepokretne osobe sa pridruženim bolestima, starim oko 90 godina, stanje se pogoršalo i one su preminule. Obe su imale obostranu upalu pluća i temperaturu. U bolnici kažu da su, u međuvremenu, zbog sumnje na koronu hospitalizovali još jednog pacijenta iz ustanove koja brine o starima. Za sada nema informacija kako je tamo dospeo virus.

U toku ove sedmice, iz opšte populacije, u Kovid bolnici preminula je i jedna žena, stara 77 godina, kao i sedamdesetjednogodišnji muškarac. Oboje su, kako kažu lekari, primljeni u veoma teškom stanju koje su komplikovale i hronične bolesti.

U LESKOVCU BLIZU HILjADU OBOLELIH

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu virus korona potvrđen je kod 1254 pacijenta. U Leskovcu je ovim virusom zvanično inficirano 986 osoba. Vlasotince ima 135 registrovanih slučajeva zaraze, Lebane 69, Medveđa 32, Bojnik 30, a Crna Trava dva obolela.

Najnoviji podaci govore da je, u poslednja 24 časa, virus zvanično potvrđen kod osam pacijenata iz Leskovca i kod jednog sa teritorije opštine Medveđa od ukupno 92 pristigla rezultata. ZZJZ u Leskovcu očekuje rezultate analiza za još 229 osobe od kojih su uzorci uzeti u ovoj ustanovi kao i u leskovačkoj Opštoj bolnici.

Testovi se rade u laboratoriji „Vatreno oko“ kao i u beogradskom Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju. Iz tih ustanova u ponedeljak je u Leskovac pristigao 21 pozitivan rezultat, u utorak samo četiri, u sredu 17, a u četvrtak - rekordan broj za ovu nedelju od 33 pozitivna pacijenta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.