OVE DIVNE ŽENE SU PRAVA INSPIRACIJA: Posle motora, prodaju se i venčanice za malu Sofiju (FOTO)
Prodaju venčanice za Sofiju, Foto: Printscreen

KAPA DOLE

OVE DIVNE ŽENE SU PRAVA INSPIRACIJA: Posle motora, prodaju se i venčanice za malu Sofiju (FOTO)

Podsetimo, Sofija Markuljević boluje od spinalne mišićne atrofije tip I

Objavljeno:

Cela Srbija se ujedinila kako bi pomogla Sofiji Markuljević koja boluje od teške bolesti SMA, tip 1, da ode na lečenje u inostranstvo. Humanitarne akcije različitog karaktera nižu se iz dana dan, ali celokupna suma još uvek nije sakupljena.

Jasmina Cerić je bila inicijator najnovije akcije. Naime, njen suprug i ona su odlučili da ponude njenu venčanicu, veo i cvet kako bi prikupili novac za Sofiju. Početna cena ove haljine je 12.000 dinara, a sav novac je neophodno uplatiti na Sofijin račun.

Nama je donela puno sreće pa se nadamo da ćemo još nekome pomoći ulepšati taj divan čin, a samim tim pomoći malenoj Sofiji.

Videvši ovu akciju, inspiraciju je dobila i Jovana Guteša. Početna cena je 7.000 dinara.

Videvši post o Jasmininoj prodaji venčanice, odlučila sam da uradim isto. Dakle, prodajem venčanicu (jednom nošenu jelte, hemijsko čišćenje odrađeno), veličina 40, pogodna i za mlade trudnice, a i za one koje nisu trudne. Novac se uplaćuje #ZaSofijinPrviKorak !!! Ko da veću cifru, njemu ide haljina. Neka početna cena bude 7000.

Ove divne žene su inspirisale i Sašku Stojanović svoju matursku haljinu koju je inače planirala da obuče i na svojoj svadbi, koja je odložena zbog čitave situacije sa korona virusom.

foto: Printscreen/Facebook

Podsetimo, Sofija Markuljević boluje od spinalne mišićne atrofije tip I. Deca sa ovom dijagnozom žive najviše dve godine, a bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih fukcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Jedina šansa za malu Sofiju je hitno lečenje u inostranstvu, koje je izuzetno skupo. Roditelji se nadaju da će, uz pomoć svih ljudi dobre volje i velikog srca, uspeti da prikupe novčana sredstva za lečenje, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja u inostranstvu, kao i za neophodnu medicinsku opremu kako bi Sofija dobila šansu da se izbori sa ovom teškom bolešću.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.