U SRBIJI JE JOŠ 1 GRAD PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU: Brinu ih oni koji imaju simptome, a ne idu lekaru
Foto: Printcsreen

NE PRESTAJE DA DIVLJA

U SRBIJI JE JOŠ 1 GRAD PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU: Brinu ih oni koji imaju simptome, a ne idu lekaru

Pogoršana epidemiološka siutacija izazvana širenjem virusa COVID-19

Objavljeno:

Na predlog Štaba za vanredne situacije opštine Trgovište, predsednik opštine Trgovište proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine Trgovište, zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti KOVID-19.

Zabranjeno je okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite.

Vanredna situacija podrazumeva da se u svim zatvorenim prostorima obavezno nose zaštitne maske i poštuje fizička distanca. Zabranjena je organizacija svečanosti kao i organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Ograničeno je radno vreme ugostiteljskih objekata koji nemaju baštu i svih maloprodajnim objektima na period od 07.00 časa do 20.00 časova, dok ugostiteljski objekata koji imaju baštu u otvorenom delu objekta mogu raditi do 22.00 časova.

Predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić kaže da je u poslednjih desetak dana u opštini potvrđeno petnaestak novih slučajeva, ali da brine broj ljudi koji imaju simptome ali se ne javljaju lekaru. On apeluje na građane da se pridržavaju mera kao i da se obavezno jave u Kovid ambulantu ukoliko imaju simptome.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Izvor: Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.