AKO IDETE U OVU ZEMLJU NA ODMOR BUDITE OPREZNI! Oni su obustavili lečenje SRBA od KORONE u opasnosti ste!
Važno obaveštenje ze one koji planiraju da putuju u Tursku, Foto: Travelland

BEZ OSIGURANJA TURISTI ĆE MORATI DA SNOSE TROŠKOVE!

AKO IDETE U OVU ZEMLJU NA ODMOR BUDITE OPREZNI! Oni su obustavili lečenje SRBA od KORONE u opasnosti ste!

Ukoliko bude neophodno bolničko lečenje i u tom slučaju će troškove pokriti osiguravajuća kuća ukoliko putnik ima polisu

Objavljeno:

Građanima koji planiraju da letuju u Turskoj preporučuje se da na ovaj put ne kreću bez polise zdravstvenog osiguranja koja pokriva i lečenje korone, ili potvrde RFZO, kako bi izbegli da lečenje u slučaju bolesti plaćaju iz svog džepa, kaže za Tanjug direktor Jute Aleksandar Seničić.

On podseća da su moguća dva načina lečenja o trošku države domaćina- potvrda od RFZO koja mora da se verifikuje i u Turskoj, i polisa zdravstvenog osiguranja koja pokriva i troškove od korona virusa koju izdaju tri osiguravajuće kuće u Srbiji-Dunav osiguranje, DDOR, Unika.

Bez tog osiguranja, u slučaju da se zarazi kovidom, sam turista će iz svog džepa morati da plati lečenje.

Seničić ukazuje i da ako se neko zarazi i ima simptome koji ne zahtevaju bolničko lečenje, boraviće 14 dana u izolaciji u izdvojenom delu hotela gde je i inače uplaćen aranžman.

Ukoliko bude neophodno bolničko lečenje i u tom slučaju će troškove pokriti osiguravajuća kuća ukoliko putnik ima polisu.

"Upravo zbog toga važno je da putnici uvek pre puta uplate osiguranje u jednoj od tri osiguravajuće kuće koje u svojoj polisi imaju uključene troškove lečenja od korona virusa, ili potvrdu od RFZO", kaže sagovornik Tanjuga.

Mediji su danas preneli da su vlasti u Turskoj donele odluku da ubuduće ne snose troškove lečenja državljana Srbije obolelih od korona virusa, što znači da svako ko nema uplaćeno socijalno zdravstveno osiguranje sam snosi troškove obaveznog karantina i lečenja u bolnici.

Tu odluku donela je u sredu vlada u Ankari.

"Prvobitnu odluku, donetu krajem prošlog meseca, da ćemo sve koji dođu lečiti besplatno ako se razbole doneli smo da bismo privukli turiste", saopštila je vlada u Ankari.

Što se tiče letovanja u Egiptu, Seničić kaže da tamo država snosi sve troškove lečenja ako to bude neophodno, ali da agencije insistiraju na tome da putnici imaju polise, što je najsigurniji i najjeftiniji način budući da one pokrivaju i druge bolesti ne samo kovid 19.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.