SVI SE PITAJU KAKO DA RAZLIKUJEMO KORONU OD NEKOG DRUGOG SEZONSKOG VIRUSA Dr Stevanović odgovorio, SAD JE SVE JASNO
Stevanović je odgovarao na pitanja novinara, Foto: Printscreen

razlikovanje

SVI SE PITAJU KAKO DA RAZLIKUJEMO KORONU OD NEKOG DRUGOG SEZONSKOG VIRUSA Dr Stevanović odgovorio, SAD JE SVE JASNO

Odluku o tome da li nešto od simpatoma liči na kovid je na lekaru. Nikako ne možemo da kažemo da neko može sam sebi da postavi dijagnozu, još gore kaže da nema kovid. Opet kažem, posao lekara", odgovorio je na jučerašnjoj konferenciji prof. dr Goran Stevanović

Objavljeno:

Leto je sezona brojnih virusa pa je veliki broj bolesti dobio epitet "letnja infekcija". Kako ih razlikovati od kovida- 19 čija pandemija još traje? Odgoor na to pitanje dao je dr Goran Stevanović direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti na jučerašnjoj konferenciji za medije.

"Razlike su stvar kliničke slike i kompletnog uvida u stanje pacijenta, analize krvne slike, laboratorijske analize, markera zapaljenja.... To je nešto o čemu treba da odlučuje lekar i zato sa razlogom pozivamo i apelujemo na sve koji imaju tegobe koje liče na kovid da se jave u dežurne ambulante. Oni koji su i dalje nesigurni se upućuju u trijažne kovid-centre bolnica. Odluku o tome da li nešto od simpatoma liči na kovid je na lekaru. Nikako ne možemo da kažemo da neko može sam sebi da postavi dijagnozu, još gore kaže da nema kovid. Opet kažem, posao lekara", odgovorio je na jučerašnjoj konferenciji prof. dr Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti „Prof. dr Kosta Todorović“ i član Kriznog štaba naše zemlje za sprečavanje širenja zaraze kovida-19.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.