OVO SU USLOVI POD KOJIMA ĆE ĐACI KRENUTI U ŠKOLU U SEPTEMBRU: Direktorka Batuta sve objasnila
Verica Jovanović, Foto: Printskrin

VAŽNO

OVO SU USLOVI POD KOJIMA ĆE ĐACI KRENUTI U ŠKOLU U SEPTEMBRU: Direktorka Batuta sve objasnila

-Najbolje bi bilo kada bi se odjavila epidemija, ali za to je potrebno da prođe 28 dana sa indeksom 0”, zaključuje Jovanović

Objavljeno:

Krizni štab se i danas obratio javnosti, a direktorka Batuta dr Verica Jovanović je pojasnila da li se može očekivati redovan polazak dece u septembru u školu i kakvi uslovi treba da budu za to.

Kakva treba da bude epidemiološka situacija da bi se za meseca dana otvorile škole?

“Kada je u pitanju praćenje epidemiološke situacije radimo na svim planovima od velikog značaja i one uključuju preventivne mere nad rizičnim grupama. S obzirom da se radi o novom virusu i da se radi o novom piku u ovom talasu, sve se radi u koordinaciji Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete kako bi se primenjivale potrebne mere kada su budući planovi za škole u pitanju. Ne možemo očekivati da broj zaraženih bude nula, ali možemo da budu jednocifreni brojevi i onda bi se spram toga pravile mere i planovi za dalje funkcionisanje”, kaže dr Verica Jovanović na pitanje Objektiva i dodaje:

“Najbolje bi bilo kada bi se odjavila epidemija, ali za to je potrebno da prođe 28 dana sa indeksom 0”, zaključuje Jovanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.