GRCI SU OBJAVILI 295 TURISTA ZARAŽENIH KORONOM: Kada vidite spisak biće vam jasna odluka zašto SRBI NE MOGU U GRČKU
Grčka granica, Foto: Printscreen/Youtube

izjasnili su se

GRCI SU OBJAVILI 295 TURISTA ZARAŽENIH KORONOM: Kada vidite spisak biće vam jasna odluka zašto SRBI NE MOGU U GRČKU

Korona je potvrđena kod 78 građana Srbije

Objavljeno:

Razlog što su Grci odlučili da privremeno zatvore svoje granice za srpske turiste samo delimično su velike brojke novozaraženih od korona virusa u našoj zemlji.

Drugi razlog je veliki broj naših turista koji je početkom jula ušao u Grčku, a kod kojih je otkriven kovid 19.

Kako je juče obelodanio zamenik ministra civilne zaštite Hardailas, od početka turističke sezone korona virus je otkriven kod 295 turista pristiglih u Grčku, a najveći broj bili su - Srbi!

Korona je potvrđena kod 78 građana Srbije, 63 turista iz Bugarske, 61 iz Rumunije, 23 iz Albanije, šest iz Sjedinjenih Američkih Država...

Od tih 295 slučajeva pozitivnih stranih turista, 53 su i dalje aktivna (na lečenju), 35 je neaktivno (izlečeni), dok su se preostali vratili u domovinu kao što je bio slučaj sa mnogim zaraženim srpskim građanima.

Podsetimo, Grčka je od 6. jula zatvorila granice za ulaz srpskih turista, a ta odluka je produžena 15. jula. Sledeći presek stanja najavljen je za 1. avgust, ali prema mišljenju turističkih radnika kako iz Grčke, tako i iz Srbije, avgust je 99% izgubljen i ne očekuje se otvaranje granice pre septembra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.