SMRT BEBE I PORODILJE SU NAM NAJVEĆA OPOMENA! Kon progovorio o slučaju zbog kog je cela Srbija u suzama
Epidemiolog Predrag Kon, Foto: Printscreen

TUGA

SMRT BEBE I PORODILJE SU NAM NAJVEĆA OPOMENA! Kon progovorio o slučaju zbog kog je cela Srbija u suzama

Član Kriznog štaba se osvrnuo na tragediju u Nišu gde su preminuli trudnica i njena beba, a kako je naveo, nijedna grupa stanovništva nije pošteđena od ovog virusa

Objavljeno:

Epidemiolog Predrag Kon je izjavio kako je Beograd trenutno najveće žarište u Srbiji, te da su i rizici veći jer kako je naveo, virus ubija mlađe ljude, razara ekonomiju i stvara depresivnu atmosferu u društvu!

Upozorio je sve da se pridržavaju mera koje su donesene u borbi protiv ovog virusa jer je to očito jedini put da što pre smirimo virus, budući da je sada agresivniji i napada mlađu populaciju, što nažalost može da dovede i to smrtnog ishoda, što je se i desilo u slučaju trudnice.

Član Kriznog štaba se osvrnuo na tu tragediju u Nišu gde su preminuli trudnica i njena beba, a kako je naveo, nijedna grupa stanovništva nije pošteđena od ovog virusa.

Ovo je tragedija koja izaziva žaljenje i pogađa, ali i opominje. Ni trudnice nisu pošteđene, nijedna grupa stanovništva nije pošteđena. Imamo ozbiljnu opomenu da o tome razmišljamo. Imamo tri trudnice od kojih je jedna završila tragično", kazao je Kon.

Podsetimo, dvadesetsedmogodišnja porodilja iz iz doljevačkog sela Orljane, preminula je danas u KC Nišu od posledica virusa korone.

Ona je u nišku bolnicu stigla u sedmom mesecu trudnoće, sa simptomima korona virusa. Juče je obavljen hitan porođaj, ali je nažalost beba preminula.

Prethodno je saopšteno da su na lečenju u KC Niš čak tri trudnice, od kojih jedna iz Vranja, druga iz Kuršumlije, treća iz okoline Niša.

U najtežem stanju bila je 27-godišnja trudnica iz okoline Niša u sedmom mesecu trudnoće. Za nju je bilo navedeno i da je nakon prvog pozitivnog rezultata dva puta bila negativna na PCR test.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.