ZA GRKE JE SRBIJA CRVENA ZONA: Donete još oštrije mere za našu državu
Grčke vlasti preduzele dodatne mere, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ VASSIL DONEV

JOŠ OŠTRIJE MERE ZA NAŠU ZEMLJU!

ZA GRKE JE SRBIJA CRVENA ZONA: Donete još oštrije mere za našu državu

Do sada je u julu zabeleženo 613 slučajeva korona virusa u Grčkoj od kojih je polovina "uvezena"

Objavljeno:

Grčke vlasti preduzele su dodatne mere na svojim kopnenim granicama sa susednim državama kako bi sprečili dalje širenje korona virusa. Nove mere se ne odnose samo na sezonske radnike, već i na grčke državljane koji prelaze granicu zbog kupovine u susednoj Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Albaniji.

Podsetimo, srpskim turistima je sve do 1. avgusta zabranjen ulazak u Grčku, a tada će se ponovo analizirati situacija i doneti odluka ili o produženju zabrane ili o njenom ukidanju.

Portparol grčke vlade Stelios Pecas najavio je danas da je ulazak u Grčku dozvoljen samo preko određenih kotrolnih punktova i da će i grčki državljani morati da popunjavaju formulare za putnike pri povratku u zemlju, čak i ako je reč o kratkoročnom putovanju. Iste one koje su popunjavali srpski turisti dok im je bio omogućen ulazak u Grčku.

Nove mere stupaju na snagu u ponoć, u utorak 22. jula i važiće do srede 4. avgusta. Između ostalog jedna od mera, odnosno preporuka za grčke državljane je da izbegavaju putovanja na područje Balkana.

Molimo grčke građane da izbegavaju nepotrebno putovanje u epidemiološki nepovoljna područja poput Balkana – naglasio je Pecas.

On je dodao da su zbog nepovoljne epidemiološke situacije u balkanskim zemljama preduzete dodatne mere na graničnom prelazu Promahonas, kao i da su započeti opsežni ciljani testovi na granici sa Albanijom.

Do sada je u julu zabeleženo 613 slučajeva korona virusa u Grčkoj od kojih je polovina "uvezena".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.