MAJCI IZ ŠAPCA DETE JE PRE 4 GODINE DOŠLO KUĆI MODRO I BEZ ZUBA: I dalje se pita šta je prava istina! NE ODUSTAJE
Devojčica iz Šapca, Foto: Printscreen Facebook

KO JE ODGOVORAN?

MAJCI IZ ŠAPCA DETE JE PRE 4 GODINE DOŠLO KUĆI MODRO I BEZ ZUBA: I dalje se pita šta je prava istina! NE ODUSTAJE

Slučaj je javno otkrila Olivera Perić Mićanović, majka devojčice, koja je slike ćerkinih povreda objavila na svom Fejsbuk profilu

Objavljeno: 17:02h

Fotografije devojčice iz Šapca pojavile su se pre tačno četiri godine, a ona se iz Dnevnog boravka za decu ometenu u razvoju, vratila bez zuba, sa iščašenom rukom i ogrebotinama po licu što je izazvalo lavinu ogorčenih komenatara na društvenim mrežama, ali i predistražni postupak, koji je pokrenula lokalna policija.

Slučaj je javno otkrila Olivera Perić Mićanović, majka devojčice, koja je još tada slike ćerkinih povreda objavila na svom Fejsbuk profilu, uz komentar:

Ako vaša deca idu u vrtić, školu, dnevni boravak, bilo da su zdrava ili invalidi. Želim svima da se ovakvo dete ne vrati kući bez iskrenog objašnjenja. Molim sve prijatelje, rođake, kolege, koga znam i ne znam da podeli sliku jer ovo treba ceo svet da vidi, a pritom je ovo četvrti put", napisala je ona.

foto: Facebook/ Olivera Perić Mićalović

Inače, devojčicina majka je navela putem fejsbuka da su povrede nastale 19. jula, da su u Dnevnom boravku dobili šturo objašnjenje da se devojčica "ogrebala na kolica".

Otišla je u devet sati, vratili su je sat kasnije. I da je to istina, naše pitanje je gde su u tom trenutku bili zaposleni? I ranije je dolazilo do ''sitnih problema'' na koja smo reagovali, ali je na tome ostalo - navela je tada devojčicina majka.

Naime, slučaj je prijavljen, ali još uvek nije uvrđeno na koji način je devojčica povređena i da li je iko za to kriv. Inače, Dnevni boravak u kome je došlo do incidenta funkcioniše pod patronatom lokalnog Centra za socijalni rad.

Budući da ovaj slučaj još uvek nije razrešen ni nakon četiri godine, devojčicina majka je ponovo fotografije postavila na svom fejsbuk nalogu uz opis:

ZA ONE KOJI ZELE DA PODELE,NAPRAVILI SMO JOS JEDNU OBJAVU!Kad vam udare samar,nemojte reci da vas boli.. Okrenite i drugu stranu obraza....Pojedini ga u nasem slucaju nisu ni imali. I posle cetiri godine,ostali smo bez iskrenog odgovora sta se desilo?.Oni koji znaju i sve instirucije jos uvek cute,savest im je dozvolila da zaborave..Mi necemo!!! Toliko o nasem ,,idealnom sistemu,,zastiti,obrazovanju dece.. Hvala svima koji ste nas podrzali", napisala je Olivera Perić Mićanović.

foto: Facebook/ Olivera Perić Mićalović

Podsetimo, gradonačelnik Šapca je tada izjavio za Tanjug da čeka zvanični izveštaj uprave šta se zapravo desilo,ali očito da ništa nije preduzeo po tom pitanju kako bi se ovaj slučaj rešio jer je prošlo četiri godine od tada. - Očekujem da ukoliko se utvrdi bilo kakva greška u postupanju zaposlenih ili rukovodstva, da će oni koji su takvu grešku napravili snositi odgovornost za to - rekao je tada Zelenović i dodao da mu je žao zbog svega što se desilo.

Nadzor u Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju, kako bi se utvrdilo kako je dete povređeno, pokrenula je Inspekcija Ministarstva rada, gde su za Tanjug ukazali da je Dnevni boravak u nadležnosti lokalne samouprave, a da ministarstvo izdaje dozvolu i licencu za rad. Ipak, ono što je najstrašnije od svega je to što još uvek nije utvrđeno šta se zaista dogodilo u ovom slučaju. Mnogi su putem fejsbuka napisali kako će ovaj slučaj zastrariti, upravo zbog toga što još uvek ništa nije urađeno po ovom pitanju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.