OLIVERA OSTOJIĆ IZNELA TAČNU BROJKU DECE KOJA SU PROŠLA KROZ KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ: Svi oni prolaze kroz isto!
DR Olivera Ostojić, Foto: Printscreen/Youtube

OVAKVA JE SITUACIJA

OLIVERA OSTOJIĆ IZNELA TAČNU BROJKU DECE KOJA SU PROŠLA KROZ KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ: Svi oni prolaze kroz isto!

Ona je rekla da su proteklih nedelju dana na odeljenju bile smeštene i četiri bebe

Objavljeno:

Od početka epidemije korona virusa, bolnica za dečje plućne bolesti u KBC "Dragiša Mišović" primila je oko 250 pacijenata od nula do 18 godina, izjavila je danas upravnica Olivera Ostojić.

Ostojić je za televiziju Prva izjavila da lečenje dece u proseku traje od sedam do deset dana i da je trenutno u dečjoj bolnici smešteno desetoro dece sa njihovim majkama.

Ona je rekla da su proteklih nedelju dana na odeljenju bile smeštene i četiri bebe, od čega tri iz Novog Pazara, čije su majke bile pozitivne na korona virus, od kojih su dve otpuštene, kao i da se bebe primaju u bolnicu na posmatranje iako nisu bile pozitivne na korona virus.

"Manja deca imaju mnogo lakše simptome, neku od te dece ne biste možda ni u dom zdravlja odveli na pregled da nije epidemije. Odrasliji imaju lakšu do srednje tešku kliničku sliku, a kod potvrdjenih upala pluća se propisuje sedam do deset dana terapije", kazala je Ostojić.

Prema njenim rečima, dok su na početku epidemije korona virusa i kod dece starijeg uzrasta preovladjivali blagi simptomi, u ovom talasu deca starijeg uzrasta idu ka kliničkoj slici kao kod odraslih pacijenata, sa obostranom upalom pluća.

Ostojić je rekla da se preporučuje upotreba zaštitnih maski i za decu, i onu najmanjeg uzrasta, jer su i ona prenosioci, bez obzira što se ne razboljevaju ili imaju blage simptome.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/TV PRVA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.