NISMO MI BAŠ NORMALNI? SRBI PO SVAKU CENU HOĆE U GRČKU: Pišu peticiju da se otvori GRANICA!
Avion Er Srbije, Foto: Profimedia, Google maps

uporni

NISMO MI BAŠ NORMALNI? SRBI PO SVAKU CENU HOĆE U GRČKU: Pišu peticiju da se otvori GRANICA!

Autor je naveo i kojim će institucijama biti dostavljena peticija, a do momenta pisanja ovog teksta je ukupno 138 osoba ostavilo svoj potpis

Objavljeno:

Iako je pandemija koronavirusa u jeku, a zemlje EU ulazak stranih državljanja strogo kontrolišu, Srbe retko ko i retko šta može sprečiti da odu na more.

Društvene mreže pune su kako pozitivnih, tako i negativnih komentara na tu temu.

Ipak, među svim tim postovima, jedan je privukao naročitu pažnju, a vi ocenite da li je u pitanju ona pozitivna ili negativna.

- Obraćamo se grčkoj Vladi da otvori granice za Turističku COVID-19 sezonu, za takozvane treće zemlje i time zaustavi počinjenu diskriminaciju - sa sve znakom uzvika na kraju, stoji u naslovu online peticije, koju je pokrenula Tatjana Knežević i koja je na sajtu javno dostupna.

U tekstu peticije se autor obraća ljubiteljima Grčke i prijateljima bratskog grčkog naroda, tražeći podršku...

Autor je naveo i kojim će institucijama biti dostavljena peticija, a do momenta pisanja ovog teksta je ukupno 138 osoba ostavilo svoj potpis.

Ovo je ceo tekst peticije:

- Dragi prijatelji, ljubitelji Grčke i prijatelji nama bratskom grčkom narodu, dajte svoju podršku ovoj peticiji koja služi nama svima koji se osećamo žigosani kao narod takozvanih "trećih zemalja" i time nam je zabranjen ulaz u Grčku SA PCR-testom, a dozvoljen ulaz SA PCR -testom ostalim državama Evrope tj. članicama Evropske Unije. DISKRIMINACIJA je u toku, koja je neprihvatljiva!

Ipak, o kakvoj tačno diskriminaciji autor peticije govori, nije baš najjasnije, a tome u prilog idu i brojni komentari koji su se mogli pročitati na društvenim mrežama.

Opet, kao i do sada, mišljenja su podeljena, ali se mora priznati da je mnogo manji broj pozitivnih komentara na ovu onlajn peticiju. Jer koliko god mnogi da žele na odmor, mahom su svesni trenutne situacije, u to nema sumnje.

Inače na zvaničnom sajtu Poverenika za zaštitu ravnopravnosti navedeno i šta je diskriminacija, a to je nejednako postupanje prema osobi ili nekoj grupi, na osnovu nekog njihovog ličnog svojstva, što za posledicu ima nejednakost u šansama da ostvare Ustavom i zakonom zagarantovana prava.

To je nejednako tretiranje, isključivanje, odnosno dovođenje u podređen položaj pojedinaca ili grupa ljudi koji se nalaze u istoj, sličnoj ili uporedivoj situaciji.

Na osnovu toga, postavlja se pitanje da li su i na koji način su srpski turisti diskriminisani trenutno aktulenom odlukom nadležnih da granice prema Grčkoj do daljnjeg ostanu zatvorene?

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.