OVO JE JEDINI GRAD U SRBIJI KOJI OVAKO BRZO DOBIJA BITKU S KORONOM! Pojačane mere dale prve rezultate!
Pojačane mere, Foto: Profimedia, Ana Paunković, Zorana Jevtić

POD KONTROLOM

OVO JE JEDINI GRAD U SRBIJI KOJI OVAKO BRZO DOBIJA BITKU S KORONOM! Pojačane mere dale prve rezultate!

Situacija sa virusom se prati iz dana u dan u Borskoj Opštini

Objavljeno:

Epidemiološka situcija u Borskoj Opštini u odnosu na Opštine u okruženju za sada se drži pod kontrolom i stabilnija je od ostalih što govore i poslednje informacije Zavoda za javno zdravlje "Timok" Zaječar o broju inficiranih građana virusom kovid-19.

U Boru su registrovane još tri osobe koje su pozitivne na koronavirus. Dve su iz grada Bora a jedna je iz susednog grada ali koja je testirana u Boru.

- U pitanju su pacijenti sa blažom kliničkom slikom , koji su dobili adekvatnu terapiju. Treća osoba je iz susednog grada koja je trebalo da otputuje u inostranstvo. Tako da za sada u Boru imamo ukupno 13 pozitivnih na virus kovid-19 od početka novog talasa pandemije. Na osnovu rezultata testiranja, situacija je za sada stabilna i pod kontorlom što ne znači da u narednom periodu neće biti još pozitivnih. Uzevši u obzir tendenciju porasta broja zaraženih građana u gradovima u okruženju, u cilju preventivnog delovanja, uputili smo zahtev ZZJZ "Timok" Zaječar da pojačamo mere zaštite stanovništva kako bi pandemiju suzbili u najmanje moguće okvire i sprečili njeno dalje širenje - kaže dr Vesna Radosavljević direktor Doma zdravlja u Boru.

Situacija sa virusom se prati iz dana u dan u Borskoj Opštini, pa u zavisnosti od trenutne epidemiološke slike i eventualnog naglog povećanja broja novoobolelih građana, biće razmatrana mogućnost uvođenja vanredne situacije, istakla je dr Radosavljević.

- Mišljenja smo da za to još uvek nije vreme, ali moramo potpuno odgovorno da sagledamo činjenice na terenu. Još uvek čekamo rezultate 127 testiranih i verujemo da kada budu stigli bićemo primorani na uvođenje vanredne situacije. Ukoliko eventualno bude tako, mi kao grad nećemo širiti mere , već će one biti usaglašene sa merama koje propisala Vlada Srbije i stručni tim za sve gradove. Razmišljamo da pored obaveznog nošenja maski i poštovanja fizičke udaljenosti, smanjimo radno vreme nekim objektima i zabranimo okupljanja građana na javnim mestima - rekao je na pres konferenciji Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor.

Zbog širenja koronavirusa, na području grada Bora ove godine otkazane su brojne manifestacije među kojima i Susreti sela i Moto skup. Sa radom će prestati i otvoreni bazen Sportskog centra Bor. Inače od izbijanja pandemije u Boru je virusom kovid-19 zaraženo ukupno 186 građana, od kojih je šest preminulo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.