INSPEKCIJA ĆE KONTROLISATI KO NE POŠTUJE MERE! Premijerka objasnila šta je najbolje za sve GRAĐANE!
Ana Brnabić, Foto: Printskrin

SADA JE SVE JASNIJE

INSPEKCIJA ĆE KONTROLISATI KO NE POŠTUJE MERE! Premijerka objasnila šta je najbolje za sve GRAĐANE!

Nove mere koje važe od sutra su obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru na teritoriji cele Srbije, kao i na otvorenom gde je nemoguće ostvariti distancu od 1,5 metra. Uz to, zabranjeno je okupljanje na otovorenom više od 10 ljudi

Objavljeno:

Nove mere Vlade Srbije stupaju na snagu sutra, a kako je danas rekla premijerka Srbije Ana Branbić, njihovo sprovođenje će kontrolisati krizni štabovi na lokalu, odnosno nadležne službe i komunalna policija, ali pre svega inspekcija.

Nove mere koje važe od sutra su obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru na teritoriji cele Srbije, kao i na otvorenom gde je nemoguće ostvariti distancu od 1,5 metra. Uz to, zabranjeno je okupljanje na otovorenom više od 10 ljudi.

Ipak, ona je naglasila da ne posotji zemlja sa dovoljno inspektora ili pripadnika policije ili komunalne milice koja može sve to da iskotrnolliše.

- Zato je veoma važna odgovornost građana - istakla je Brnabić.

Prema njenim rečima, jako je teška situacija, i zadnjih 24 sata isto, iako postoji blagi optimizam po pitanju toga da se građani ipak pridržavaju mera.

- Vidim da su građani disciplionvani. Niko ne može u dovoljnoj meri da nas juri i kontroliše. Odgovornost je najbitnija i to će se odraziti na sve brojke - pregleda, zaraženih, onih na respiratorima - istakla je Brnabić i dodala kotrolisaćemo, ali je pre svega važna uloga svih nas.

Moramo da razmišljamo da zaštitimo sebe i svoje bližnje, istakla je na današnjoj pres konferenciji Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.