DR ĐERLEK BEZ DLAKE NA JEZIKU: Plaćamo cenu opuštenosti, svi smo mislili neće korona na nas!
Plaćamo cenu opuštenosti, Foto: Printscreen/RTS

NEOPHODNO DA BUDEMO OPREZNI

DR ĐERLEK BEZ DLAKE NA JEZIKU: Plaćamo cenu opuštenosti, svi smo mislili neće korona na nas!

Apelovao je na sve građane da se pridržavaju epidemioloških mera

Objavljeno:

Situacija u Novom Pazaru po pitanju korona virusa je stabilnija nego u prethodnih deset dana, statistički podaci su ohrabrujući, ali i građani i dalje moraju biti oprezni jer reč o opakoj bolesti koja odnosi živote, izjavio je danas koordinator Opšte regionalne bolnice u tom gradu Mirsad Đerlek.

Apelovao je na sve građane da se pridržavaju epidemioloških mera.

On je naveo da je sada manji broj pregleda u kovid ambulantama i hospitalizacija, a više izlečenih pacijenata.

"I dalje smo maksimalno ozbiljni. Usavršili smo organizaciju bolnice tako da smo spremni da odgovorimo i za neki nepredvidivi talas korone", rekao je Djerlek.

Naveo je da zdravstveni radnici daju sve od sebe da spasu zdravlje i živote ljudi, ali i apelovao na građane Novog Pazara i cele Srbije da se pridržavaju epidemioloških mera.

Istakao je da je problem što ljudi u tom delu naše zemlje smatraju da je sramota biti zaražen zbog čega se leče kod kuće i lekarima jave kasno, ali i napomenuo da to ne znači da neko ko, nažalost, izgubi život, nije dobio najkvalitetniju moguću zdravstvenu zaštitu.

Đerlek je primetio da smo se svi bili opustili i da sada plaćamo cenu opuštenosti iz prvog talasa korone.

"Svi smo se opustili i mislili da na nas neće korona, međutim, to zlo nas je ođednom u velikom broju napalo i sada plaćamo visoku cenu nepridržavanja epidemioloških mera", rekao je Đerlek.

Precizirao je da bolnica u Novom Pazaru ima ukupno 33 respiratora i da su od države dobili sve što su tražili. "Potpuno smo spremni i zdravstveno i tehnički da odgovorimo na svaki nepredviđeni napad koji može da se desi", dodao je Đerlek.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.