GUŽVA U USTANOVAMA ZA TESTIRANJE: Doktorka Darija objasnila zašto se PRAVE REDOVI! Razlog je sasvim OBIČAN!
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printskirin

O TESTIRANJU NA COVID-19

GUŽVA U USTANOVAMA ZA TESTIRANJE: Doktorka Darija objasnila zašto se PRAVE REDOVI! Razlog je sasvim OBIČAN!

Kisić je naglasila da je bilo većeg zastoja nego što je to trebalo da bude, te da su bili redovi ispred "Torlaka", pre svega sa putnicima koji su želeli da se tistiraju na lični zahtev

Objavljeno:

Epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević rekla je danas da se povećao broj osoba koje žele da se testiraju, te da su se mnogi to radili bez ikakvog osnova, kao i da je bilo osoba koje su i više puta nedeljno želele da se testiraju.

- Sve je veći broj zahteva i zbog putovanja, to jeste razumljivo, ali sigurno razumete da nam je prioritet kliničko testiranje. Zbog toga jesu testovi preusmereni na zavode i institute - dodala je ona i rekla da nema prostora da se bilo šta sakrije, jer bi to značilo da se zatvaraju kovid bolnice.

Bilo većeg zastoja

Kisić je naglasila da je bilo većeg zastoja nego što je to trebalo da bude, te da su bili redovi ispred "Torlaka", pre svega sa putnicima koji su želeli da se tistiraju na lični zahtev.

- Limitiran je kapacitet laboratorija, mi jesmo povećali kapacitete, ali je to bilo i preko tih kapaciteta, Nadamo se da će se to vreme smanjiti, jer je neophodno da se smanji. Lekari leče pacijente zbog kliničke slike. Svi su imali klinički pregled, laboratorijske analize. Sada, nažalost, naši lekari imaju veliko iskustvo, tako da se svi ti pacijenti hospitalizuju - zaključila je ona na današnjoj sedinci Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.