NAKON JEZIVE NEREĆE NA RINGIŠPILU U SOMBORU! Roditelji pokreću tužbe  za pretrpljeni strah i bolove
Ringišpil, Foto: Youtube/Victoriouspro

preživeli horor

NAKON JEZIVE NEREĆE NA RINGIŠPILU U SOMBORU! Roditelji pokreću tužbe za pretrpljeni strah i bolove

Deca koja su se u trenutku nesreće našla na ringišpilu nisu teže povređena, ali neki od roditelja razmišljaju da presaviju tabak i podnesu zahtev za nadoknadu štete zbog pretrpljenog straha i bolova

Objavljeno:

Osovina ringišpila, koja je pukla dok je na vrtešci bilo osmoro dece iz sela Kolut kod Sombora, najverovatnije je popustila zbog "zamora materijala noseće opreme", pokazuju prvi rezultati istrage. To, međutim, tek treba da utvrdi sudski veštak mašinske struke.

Deca koja su se u trenutku nesreće našla na ringišpilu nisu teže povređena, ali neki od roditelja razmišljaju da presaviju tabak i podnesu zahtev za nadoknadu štete zbog pretrpljenog straha i bolova. Tragedija je pukom srećom izbegnuta, jer je ringišpil tek počeo da se vrti, ali oko hiljadu žitelja Kuluta, koji su se u nedelju uveče okupili u centru mesta na proslavi seoske slave Petrovdana, i dalje su u šoku.

- Takve vrste sprava za igru i razonodu dece morale bi da imaju atest i da neko češće proverava njihovu ispravnost - kažu Kolućani. - Ova putujuća vrteška najčešće je boravila na raznim seoskim slavama i vašarima u Kljajićevu, Čonoplji, Bačkom Monoštoru, Bezdanu, Stanišiću, Staparu, Bačkom Bregu... i koliko znamo, do sada nije bilo ovakvih nezgoda.

U Mesnoj zajednici nisu želeli da nam kažu ko je izdao dozvolu za rad i postavljanje ringišpila, ali meštani su i dalje zaprepašćeni i ogorčeni zbog incidenta koji je mogao i tragično da se završi

Osim policije, u istragu se uključilo i Osnovno tužilaštvo u Somboru, a u selu svi s nestrpljenjem očekuju njihovo mišljenje. Jer, kako kažu, ne bi smele da ostanu nerazjašnjene sve okolnosti pucanja stuba ringišpila na kojem se u trenutku nesreće nalazilo osmoro dece starih od osam do 15 godina. Na njihovu i sreću njihovih roditelja, niko od povređenih mališana nije životno ugrožen i svi su sada na kućnom lečenju.

ZATEZAO I OTPUŠTAO ŠRAFOVE?

DAN posle nesreće, po selu se pričalo kako su neki, navodno, u nedelju uveče videli vlasnika ringišpila kako pre katastrofe zateže i otpušta šrafove.

- Mislili smo da on podešava glavni stub ringišpila, kako bi se lakše okretao, nije nam delovalo da postoji neki problem - pričaju meštani.

Kako smo saznali, ringišpil je vlasništvo preduzetnika iz Sombora, koji ima registrovanu delatnost. On je imao atest izdat od Instituta za bezbednost na radu iz Novog Sada, a nadležni sada proveravaju do kada on važi.

Zvezdan Rakočević, otac dečaka Luke, koji je u nedelju uveče pao sa ringišpila, kaže da je njegov sin tom prilikom samo lakše povređen, pa nije morao da bude zadržan u bolnici.

Jedan mališan je zadobio prelom ključne kosti, dok je još troje dece sa lakšim povredama pomoć potražilo na odeljenju hirurgije.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.