I U VOJVODINI SVE KRITIČNIJE! U aprilu su imali minimlane brojke, a ovo sada je jako OPASNO!
Koronavirus / Ilustracija, Foto: EPA-EFE/YAHYA ARHAB, Ilustracija

NAJNOVIJE BROJKE

I U VOJVODINI SVE KRITIČNIJE! U aprilu su imali minimlane brojke, a ovo sada je jako OPASNO!

Od početka epidemije u Srbiji u martu, pa do danas, u AP Vojvodini je registrovano ukupno 2.850 slučajeva koji su potvrdjeni RT PCR metodom, medju kojima je u Novom Sadu 1.117

Objavljeno: 15:54h

U poslednja 24 sata u Vojvodini je registrovano 159 novih slučajeva obolelih od kovid-19, medju kojima je 65 iz Novog Sada, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine. Kako se navodi, broj hospitalizovanih slučajeva zbog teže kliničke slike je i dalje u značajnom porastu, kao i broj obolelih kojima je potrebna mehanička ventilacija.

Od početka epidemije u Srbiji u martu, pa do danas, u AP Vojvodini je registrovano ukupno 2.850 slučajeva koji su potvrđeni RT PCR metodom, medju kojima je u Novom Sadu 1.117.

"Epidemiološka situacija za AP Vojvodin u celini se ocenjuje kao nepovoljna i očekuje se dalje pogoršanje situacije", naveli su iz Instituta i ocenili da je zdravstveni sistem Vojvodine pod velikim opterećenjem i da će, ako se ovaj trend ne zaustavi, kapaciteti kojima raspolaže ubrzo biti prevazidjeni.

Iz Kliničkog centra Vojvodine je saopšteno da se danas u toj zdravstvenoj ustanovi leči 238 pacijenata, što je 19 osoba više nego u ponedeljak.

I danas, kao i juče, na respiratorima je 19 teže obolelih.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.