NEĆETE VEROVATI ŠTA SU URADILI OSUĐENICI IZ ZABELE! Cela Srbija priča o ovom njihovom potezu
Odrekli se novca zbod dece, Foto: Vlada Srbije

svaka čast!

NEĆETE VEROVATI ŠTA SU URADILI OSUĐENICI IZ ZABELE! Cela Srbija priča o ovom njihovom potezu

Osuđenici u ovom zavodu su sami došli na ideju da doniraju sredstva za obolelu decu kojoj je neophodna finansijska pomoć za izlečenje...

Objavljeno:

U Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu (Zabela) 174 osuđenika doniralo je 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji, odričući se dela novca koji im je uplaćen na ime jednokratne pomoći države od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije korona virusa.

Osuđenici u ovom zavodu su sami došli na ideju da doniraju sredstva za obolelu decu kojoj je neophodna finansijska pomoć za izlečenje.

Podsećamo i da su osuđenici u KPZ u Nišu 2018. godine, zajedno sa zaposlenima, donirali novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe koji ima presudan značaj za život tek rođene dece.

Na početku epidemije virusa korona oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji (Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu) odreklo se jednog suvog obroka u korist najsiromašnijih građana, što je takođe bila akcija koju su osuđena lica sama inicirala.

Takođe, osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu odmah na početku epidemije počeli su da šiju dnevno i do 6.000 zaštitnih maski za lice za zaposlene i lica lišena slobode u svim zavodima kako bi se sprečilo širenje virusa i ta proizvodnja i dalje traje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.