TEŠKA SITUACIJA! U KC Niš raste broj pacijenata sa korona virusom, nije saopšten broj preminulih
U KC Niš raste broj pacijenata sa korona virusom, Foto: Beta/Saša Đorđević

SAOPŠTENJE

TEŠKA SITUACIJA! U KC Niš raste broj pacijenata sa korona virusom, nije saopšten broj preminulih

Od ukupnog broja hospitalizovanih pacijenata sa potvrđenim korona virusom, šest je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju

Objavljeno:

Broj pacijenata u kovid-bolnicama Kliničkog centra u Nišu porastao je sa jučerašnjih 277 na 291, ali ta zdravstvena ustanova nije saopštila koliko je pacijenata preminulo usled COVID-19 u niškim zdravstvenim ustanovama u poslednja 24 časa. U saopštenju KC Niš, navodi se da je korona virus laboratirijski potvrđen kod 97 hospitalizovanih pacijenata, medju kojima su i četiri deteta.

Deca su, dodaje se u saopštenju, u stabilnom stanju. "Od ukupnog broja hospitalizovanih pacijenata sa potvrđenim korona virusom, šest je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju", navode u KC Niš. U saopštenju se dodaje da su u kovid-bolnici u Leskovcu hospitalizovana 124 pacijenata, i da je prisustvo virusa laboratorijski potvrdjeno kod devet. U četiri kovid-bolnice u Vranju hospitalizovano je 170 pacijenata, a kod 81 pacijenta je potvrdjeno prisustvo virusa. U kovid-bolnici u Surdulici trenutno su hospitalizovana 63 pacijenta, a kod 53 pacijenta je potvrdjeno prisustvo virusa. U saopštenju se ne navodi broj preminulih pacijenata ni u jednoj od kovid-bolnica na jugu Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.