ZA VIKEND ŽUTI MATEOALARM, KUVAĆEMO SE OD VRUĆINE A ONDA PAD OD 15 STEPENI: Detaljna prognoza za sve gradove!
I dalje toplo, Foto: Beta

prognoza narednih dana

ZA VIKEND ŽUTI MATEOALARM, KUVAĆEMO SE OD VRUĆINE A ONDA PAD OD 15 STEPENI: Detaljna prognoza za sve gradove!

Meteorolog Đorđe Đurić kaže da će i naredne nedelje biti sunčano i umereno a samo će u ponedeljak biti više oblaka i vetra a temperatura će iznositi do 25 stepeni.

Objavljeno:

U Srbiji se očekuju visoke temperature, praćene visokim nivoom UV zračenja a zato se u vremenu od 10 do 16 sati ne preporučuje izloženost suncu duža od 10 minuta bez zaštite na šta meteorolozi skreću pažnju.

Zbog temperature veće od 32 stepena celzijusa, RHMZ je za čitavu Srbiju proglasio žuti meteoalarm.

Podsećanja radi, on znači da vreme može da bude potencijalno opasno i da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali da je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Ovo upozorenje biće na snazi i tokom vikenda zbog dve stvari.

U subotu će biti visoke temperature a u nedelju su, mestimično moguće grmljavinske pojave.

MeteorologĐorđe Đurić kaže da će u subotu vreme biti sunčano i tropski toplo.

- Posle podne i krajem dana u južnim i jugozapadnim predelima očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, naročito u planinskim predelima. Vetar će u košavskom području biti jak, na jugu Banata i sa olujnim udarima - kaže Đurić govoreći da će maksimalna temperatura za subotu biti od 32 do 35 stepena.

Snižavanje temperature i za 15 stepeni

Tokom noći subota na nedelju, u severozapadnim, a ujutro u nedelju i u drugim krajevima zemlje, biće oblačno i sveže uz kišu, pljuskove i grmljavinu, zbog čega će se temperatura značajno spustiti.

- U nedelju će biti svežije, čak i za 15 stepeni u severnim, centralnim i zapadnim krajevima. Biće oblačno, ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom - kaže Đurić uz dodatak da će tokom dana biti razvedravanje.

Beograd

U prestonici biće veoma toplo u subotu. Vetar umeren do jači jugoistočni. Minimalno 22 a najviša dnevna temperatura do 34 stepena. U nedelju značajan pad temperature za 15 stepeni.

.Novi Sad

Nešto slično biće i u Novom Sadu. Prvi dan vikenda mestimično oblačan i topao uz temperaturu višu od 30 stepeni. Nedelja donosi temperaturne promene kada će se ona spustiti za čak 12 podeoka i iznositi maksimalno 19 stepeni.

Kragujevac

Do 31 stepen prvog dana vikenda biće u Kragujevcu. Umereno oblačno uz vetar. Nedelja takođe donosi promenu temperture do maksimalnih 18 tokom dana.

Niš

Najmanja dnevna temperatura za subotu u Nišu je 18 stepeni a maksimalna se kreće do 29. stepeni. Pad će se osetiti u nedelju kada će biti 8 stepeni hladnije, a vreme biti oblačno uz vetar.

Subotica

Sam sever zemlje nije izuzet od visokih temperatura. U Subotici će biti do 31 stepen u subotu. Zahlađenje će biti osetno u nedelju kada će maksimalna dnevna temperatura biti oko 20 stepeni. Očekivana je kiša uz umereni vetar u nedelju.

Umereno toplije od ponedeljka

Meteorolog Đorđe Đurić kaže da će i naredne nedelje biti sunčano i umereno a samo će u ponedeljak biti više oblaka i vetra a temperatura će iznositi do 25 stepeni.

I za utorak će biti nešto slične vremenske prilike.

- Posle svežeg jutra, tokom dana će biti pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od 10 do15 stepeni, a najviša od 22 do 26 - navodi se na sajtu RHMZ.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.