U TOKU PROVERA MEDICINARA KOJI SU IZBEGAVALI RADNU OBAVEZU U NOVOM PAZARU: Sumnjive bolesti i šverc kovčega
U Novom Pazaru u toku provera medicinara, Foto: Youtube printscreen/RTV Novi Pazar

KRIVIČNE PRIJAVE

U TOKU PROVERA MEDICINARA KOJI SU IZBEGAVALI RADNU OBAVEZU U NOVOM PAZARU: Sumnjive bolesti i šverc kovčega

A ministar poljoprivrede najavio je juče dezinfekciju Novog Pazara - svih ulica i zdravstvenih institucija.....

Objavljeno:

Sa četiri nove žrtve kovida 19 i 374 hospitalizovanih u Opštoj bolnici, epidemiološka slika u Novom Pazaru je i dalje veoma teška. Dr Mirsad Đerlek, koordinator ove zdravstvene ustanove, koja je pretvorena u regionalni kovid-centar, potvrdio je novinarima da su preminule dve osobe iz Novog Pazara (stare 86 i 76 godina) i po jedna iz Sjenice (76) i Tutina (73).

- U poslednja 24 sata hospitalizovane su 42 osobe. Transporta u tercijarne ustanove nije bilo, jer imamo dobre uslove da sve pacijente, osim onih sa najtežim komordibitetima, lečimo ovde - rekao je Đerlek i dodao da je u toku provera rešenja o bolovanju 25 zdravstvenih radnika iz ove bolnice.

- Svi radnici koji se ne jave za 24 sata, a imaju dijagnoze vrtoglavice, išijasa ili sve one gde je bolovanje na neki način suspektno, dobiće otkaz - najavio je Đerlek, i dodao da je suspendovao zaposlenog P. S., protiv kojeg je podneta krivična prijava za zloupotrebu službenog položaja. P.S. se sumnjiči za ilegalnu preprodaju mrtvačkih kovčega porodicama koje su na Odeljenju patologije preuzimale tela preminulih u toj bolnici.

Na konferenciji za novinare govorio je i potpukovnik doc. dr Petar Ristić, koji upravlja vojnom, poljskom bolnicom u Novom Pazaru, koji je naveo da imaju 65 hospitalizovanih, od kojih je sedam na terapiji kiseonikom.

A ministar poljoprivrede najavio je juče dezinfekciju Novog Pazara - svih ulica i zdravstvenih institucija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.