Humani izvršitelji: Umesto da plene imovinu, platili im struju! Evo i razloga!
Foto: Dragan Kadić

još ima dobrih ljudi

Humani izvršitelji: Umesto da plene imovinu, platili im struju! Evo i razloga!

Na takav humani potez su se odlučili kada su shvatili u koliko teškom materijalnom položaju se nalazi ovo udruženje
Objavljeno: 16:06h

Sudski izvršitelji Nataša Mihajlović iz Vranja i Predrag Kocić iz Leskovca platili su Udruženju obolelih od multiple skleroze u Vranju dugovanja za električnu energiju, umesto da im popišu stvari.

Čak i da smo im zaplenili sve stvari, ne bismo mogli da namirimo ceo dug, kaže izvršitelj Predrag Kocić, koji je sa koleginicom Natašom Mihajlović platio dug za struju Udruženja obolelih od multiple skleroze u Vranju.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Na takav humani potez su se odlučili kada su shvatili u koliko teškom materijalnom položaju se nalazi ovo udruženje sa 71 članom sa područja Pčinjskog okruga. Time su na najbolji način opovrgli stereotipnu sliku o izvršiteljima kao lošim ljudima. To je potvrdila i Gordana Stojanović, sekretar Udruženja obolelih od multiple skleroze u Vranju.

foto: Stock

- Nisu svi izvršitelji loši ljudi. Ja sam im objasnila u kakvoj situaciji se nalazi udruženje. Kada su videli čime raspolažemo, rekli su - pa vi imate samo kompjutere, stolove i stolice, šta da plenimo. Onda su se dogovorili i platili dug i tako nas spasili isključenja struje. Dug je bio 51.000 dinara, ali za nas je to mnogo. Mi ne trošimo puno, mesečni račun je oko 1.500 dinara, ali je dug narastao zbog kamata - objasnila je Stojanovićeva.

Piju lekove da izdrže maltretiranje: Strašni detalji iz GEOX fabrike u Vranju! (FOTO)

Udruženje je osnovano novembra 1999. godine i ima veliku ulogu u socijalizaciji obolelih od ove teške bolesti i podizanju kvaliteta njihovog života.

Ima psiho-socijalno savetovalište, radno-okupacione radionice i brojne druge sadržaje, kao što su izleti, animacije za uključivanje u razne aktivnosti, podrška u suočavanju sa dijagnozom.

Nažalost, radi u teškim finansijskim uslovima i nema mnogo pomoći sa strane, osim što grad Vranje plaća zakup prostorija.

(Espreso. rs / Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.