POLICIJSKI SINDIKAT SRBIJE O NAPADIMA: Sukob izazvale ekstremističke i navijačke grupe, zahtevamo hapšenja!
Foto: Marina Lopičić/Kurir

SAOPŠTENJE

POLICIJSKI SINDIKAT SRBIJE O NAPADIMA: Sukob izazvale ekstremističke i navijačke grupe, zahtevamo hapšenja!

Policijski sindikat Srbije (PSS) saopštio je danas da zahteva od MUP-a Srbije i tužilaštva da hitno identifikuju, uhapse i procesuiraju provokatore koji su izazvali sukob policije i gradjana na protestima u Beogradu.

Objavljeno:

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović je u saopštenju naveo da "svaki gradjanin Srbije ima pravo da na miran način i protestima izrazi svoje mišljenje, ali niko nema pravo da napada policiju".

"Postoje ekstremističke i navijačke grupe koje mrze policiju i koriste svaku priliku da napadaju pripadnike MUP Srbije. Tome smo bili svedoci i protekla dva dana. Tim osobama je stalno namera da izazovu nemire i što veće sukobe policije i gradjana, što smatramo da nikome od nas nije cilj", kazao je Mijailović.

foto: Marina Lopičić/Kurir

On je naveo da je "nedvosmisleno utvrdjeno da je brutalan napad na policiju od ovako dobro opremljenih i pripremljenih grupa, unapred organizovan i dogovoren".

"Ovde je bila namera da se policajce što teže povrede i izazove intervencija. Nijedna policijska intervencija nije lepa za oko i ponekad dolazi do prekoračenja ovlašćenja, ali to je posledica višečasovnog kamenovanja, bacanja baklji na policajce i raznih metalnih predmeta", rekao je Mijailović.

Mijailović je apelovao na sve pripadnike MUP Srbije da radi sprečavanja ugrožavanja života i zdravlja koriste sva zakonom dozvoljena sredstva, "ali samo prema izgrednicima".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.