VANREDNO STANJE U VLADIMIRCIMA: Teška situacija u Mačvanskom okrugu
Vanredno u Vladimircima, Foto: EPA-EFE/SIMON DAWSON / POOL, Ilustracija

OZBILJNA SITUACIJA

VANREDNO STANJE U VLADIMIRCIMA: Teška situacija u Mačvanskom okrugu

U Šapcu je žaraženo do sada 443, a u Mačvanskom okrugu 664

Objavljeno:

U Mačvanskom okrugu situacija je zabrinjavajuća, ocenili su u šabačkom Zavodu za javno zdravlje, a u Vladimircima je uvedeno vanredno stanje, objavljeno je na opštinskom sajtu.

Kako je rečeno Tanjugu, prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Mačvanskom okrugu koji ima oko 350.000 stanovnika, evidentirano je 120 novoobolelih, ali se još čekaju rezultati 235 testova.

U Šapcu, gde je već nekoliko dana na snazi vanredno stanje, najviše je novooblelih 100, devet novih slučajeva je u Loznici, četiri u Koceljevi, po dva u i Ljuboviji i Bogatiću, a jedan novozaraženi je iz Krupnja.

U Šapcu je žaraženo do sada 443, a u Mačvanskom okrugu 664. A prema podacima Zavoda trenutno je obolelo 523.

U opštini Vladimirci koja ima nešto više od 16.000 stanovnika, nakon što je ukinuta vanredna situacija zbog poplava, na snagu je stupila nova, uvedena zbog povećanja broja obolelih, kojih je danas u toj opštini 16.

U Zavodiu kažu da ih nisu obavestili o situaciji u toj opštini.

Uvođenje vanrednog stanja kao I ostalih dvadesetak opština u Srbiji, podrazumeva pooštrene mere obavezno nošenje maski u kancelarijama, dezinfekciju prostorija I alata, ograničeno vreme rada kafića, restorani i ugostiteljskih objekata od šest do 23 sata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.