OVAKO SU SRPSKE OPOZICIONE STRANKE REAGOVALE NA PROTESTE: Jedna će reakcija da vas IZNENADI
Protesti ispred Skupštine, Foto: Marina Lopičić/Kurir

REAKCIJA

OVAKO SU SRPSKE OPOZICIONE STRANKE REAGOVALE NA PROTESTE: Jedna će reakcija da vas IZNENADI

Potpredsednik DS Dragoslav Šumarac pozvao je građane na smirivanje strasti

Objavljeno:

Opozicione stranke reagovale su danas na događaje koji su se prethodne večeri odigrali ispred Skupštine Srbije, pa je tako DS pozvala sve aktere na dijalog i smirivanje situacije, Stranka moderne Srbije kritikovala je policiju za, kako kažu, prekomernu upotrebu sile, a PSG ocenio da je najavljeni policijski čas "posledica nesposobnosti vlasti".

Potpredsednik DS Dragoslav Šumarac pozvao je građane na smirivanje strasti i zajedničku brigu o javnom zdravlju, a vlast da preispita najavljene odluke. Zatražio je i da se utvrdi identitet uniformisanih, ali i pripadnika policije u civilu koji su reagovali silom protiv demonstranata.

Pored kritika na račun policije, SMS je pozvao javni servis da pravovremeno i istinito izveštava, a nadležne da se s poštovanjem obraćaju građanima.

Pozvali su i sve političke aktere da ne zloupotrebljavaju nezadovoljstvo građana za sticanje političkih poena i ne zloupotrebljavaju nezadovoljstvo građana.

PSG je ocenio da građani imaju puno pravo da se pobune protiv, kako kažu, hirovitosti vlasti i ne pristanu na najavljeno "kažnjavanje".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.