OGLASILA SE ZORANA MIHAJLOVIĆ: Uputila je svima POZIV posle sinoćnjeg nasilja
Zorana Mihajlović, Foto: BETAPHOTO/MSGI SRBIJE/DS

oštro

OGLASILA SE ZORANA MIHAJLOVIĆ: Uputila je svima POZIV posle sinoćnjeg nasilja

Ona je navela i da svaki pokušaj političke zloupotrebe situacije sa epidemijom neće biti ništa drugo nego kockanje sa zdravljem građana

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović najoštrije je osudila sinoćni nasilni pokušaj upada u Skupštinu.

Ona je pozvala sve građane Beograda i Srbije da se pridržavaju i da poštuju sve mere koje je Krizni štab doneo u cilju suzbijanja epidemije korona virusa, jer će samo na taj način sačuvati i sebe i druge.

"Pozivam sve građane na odgovornost i ozbiljnost! Pozivam sve građane da ne pribegavaju bilo kakvom nasilju! Nošenje maski, poštovanje distance i odgovornost za svoje zdravlje i zdravlje drugih jedini je način kako bismo se izborili sa razbuktalom epidemijom korone", navela je Mihajlović u saopštenju.

Ona kaže da o tome koliko je situacija ozbiljna najviše govori podatak da su gotovo sve bolnice u Beogradu, kao i u drugim gradovima prepune pacijenata obolelih od korone.

"Molim sve da najozbiljnije shvate situaciju i da neodgovornim ponašanjem ne otežavaju posao lekarima i medicinskom osoblju koji se 24 sata bore za zdravlje naših građana", navodi Mihajlovićeva.

Ona je navela i da svaki pokušaj političke zloupotrebe situacije sa epidemijom neće biti ništa drugo nego kockanje sa zdravljem građana.

Ona kaže da bi organizacija bilo kakvih političkih protesta u vreme kada su bolnice prepune zaraženih bila vrhunac neodgovnosti.

"Oni koji pozivaju na mitinge i proteste moraće i da prihvate odgovornost za zdravlje građana koje okupljaju, a bilo bi lepo i da propuste kola Hitne pomoći. Apelujem na građane da ukoliko i žele da iskažu svoje nezadovoljstvo da to čine noseći masku i poštujući distancu, jer je to najbolji način da sačuvaju svoje zdravlje i zdravlje drugih", kaže Mihajlovićeva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.