NA SEVERU KOSOVA OGRANIČENO KRETANJE: U ovom periodu građani neće smeti da izlaze iz domova
Na Kosmetu povećan broj obolelih, Foto: Espreso.co.rs

OGRANIČENO KRETANJE

NA SEVERU KOSOVA OGRANIČENO KRETANJE: U ovom periodu građani neće smeti da izlaze iz domova

Povećan broj obolelih od korona virusa na Kosmetu, na severu od večeras ograničeno kretanje

Objavljeno: 22:39h

Povodom pogoršane epidemiološke situacije na severu Kosova i Metohije, krizni štabovi opština sa severa pokrajine a na osnovu preporuka epidemiologa iz Zavoda za javno zdravlje, kliničko bolničkog centra i Ministarstva zdravlja doneli su odluku da se u narednih sedma dana ograniči kretanje u trajanju od 21 čas do 5 časova ujutru.

Naime, kako je saošteno na konferenciji Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici u navedenom periodu, odnosno od 21 čas uveče do 5 sati ujutru zabranjuje se kretanje svih osoba osim onih koji su odgovorni za borbu protiv pandemije i održavanja javnog reda i mira.

Takođe, u navedenom periodu zabranjuje se ulazak i izlazak sa teritorija četiri opštine na severu, osim za lica sa posebnim dozvolama.

Članovi krizbog štaba apelovali su na građane za nošenje zaštitne opreme, poštovanje fizičke distance i održavanje lične higijene.

Inače, prema rečima epidemiologa Zavoda za Javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici danas su dobijeni rezultati analiza odnosno uzoraka 61 osobe, od kojih su 53 lica pozitivna na korona virus , dok je prethodno od 43 lica na čitavom Kosmetu njih 39 sa severa Kosmeta bili pozitivni na korona virus.

Danas su testirane još 62 osobe dok se očekuju rezultati analiza za 50 lica koji su prosleđeni u laboratoriju “Vatreno oko”.

Bonus video:

( Espreso.co.rs / Novosti.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.