OGLASIO SE I OTAC DEVOJČICE KOJA JE DOBILA INFUZIJU IZA BOLNICE! Ovo su joj uradili doktor i sestra tamo!
Na stepenicama dečjeg odeljena primala infuziju, Foto: Twitter printscreen

PRAVI HEROJI

OGLASIO SE I OTAC DEVOJČICE KOJA JE DOBILA INFUZIJU IZA BOLNICE! Ovo su joj uradili doktor i sestra tamo!

Dežurna doktorka i medicinska sestra su dete opet pregledale i odlučeno je da devojčica bude transportovana u Kraljevo

Objavljeno:

"Moja ćerka je imala zdravstvenih problema i već smo jednom dolazili kod lekara. Sirupi i inhalacije joj nisu pomogli. Tada mi je doktorka rekla da bi najbolje bilo da moje dete transportuju u Kraljevo. Dok sam se ja nekih desetak minuta spremao za taj put, na moje insistiranje su joj baš na tom stepeništu uključili infuziju. Ja sam tako tražio."

Ovako govori Hanefija Krkušić iz Novog Pazara, čiju je maloletnu ćerku neko fotografisao dok je na stepenicama dečjeg odeljenja primala infuziju i tu sliku objavio na socijalnim mrežama. U komentarima su mnogi pisali da dete ima koronu i da je u novopazarskoj bolnici leče na stepeništu jer nema slobodnih kreveta. Međutim, devojčica ima alergiju na perje i nije pozitivna na kovid-19, a infuziju je na stepeništu primila na zahtev svog oca.

Njen otac Hanefija je do detalja medijima ispričao šta se tačno dogodilo i direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsada Đerleka zamolio je javno da ne kažnjava dežurnu doktorku i medicinsku sestru koje su, kako je rekao, njegovom detetu spasle život.

Lekovi koje je moje dete primalo nisu pomogli, pa sam je u subotu uveče doveo kod dečjeg lekara. Doktorka i medicinska sestra su se ozbiljno založile za nju. Lečile su moje dete kao da je njihovo najrođenije... Bile su profesionalne i uporne, maksimalno su se trudile oko moje ćerkice - priča Hanefija.

Dežurna doktorka i medicinska sestra su dete opet pregledale i odlučeno je da devojčica bude transportovana u Kraljevo. Tu odluku je doktorka saopštila Hanefiji.

Dala mi je uput za Kraljevo i rekla mi je da će sanitet stići za nekoliko minuta. Nisam bio spreman za taj put, morao sam da odem do kuće da uzmem detetove stvari. Pre nego što sam otišao, zamolio sam doktorku da moje dete izađe pred odeljenje na vazduh i da joj tu uključe infuziju. Insistirao sam da to učine - kaže Hanefija.

Doktorka mu je, navodi on, izašla u susret i njegovoj ćerki je infuzija data ispred dečjeg odeljenja.

Otišao sam do kuće i vratio se za deset minuta, a za to vreme je neko fotografisao moje dete i tu sliku objavio. Sanitet je već bio ispred odeljenja kada sam se vratio sa stvarima i krenuli smo u Kraljevo istog trenutka. Nemam ni jednu jedinu ružnu reč da kažem za doktorku i medicinsku sestru, samo bih se ogrešio kada bih nešto loše rekao i zato od nadležnih organa tražim da ispitaju slučaj i da kazne one koji su zloupotrebili moju ćerku i medicinsko osoblje. Direktora bolnice Mirsada Đerleka molim da nagradi doktorku i medicinsku sestru koje su moju ćerku lečile kao da je njihovo dete - kazao je Hanefija Krkušić.

Mirsad Đerlek, koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru, zamolio je sugrađane da ne stvaraju i šire paniku jer, kako je kazao, dovoljan nam je neprijatelj koronavirus.

Borimo se sa koronom, sa prokletim virusom, nemojte da gubimo vreme na borbu sa dezinformacijama koje stvaraju paniku kod građana - apelovao je Đerlek.

Bonus video:

( Espreso.co.rs / Alo.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.