ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE: Otkazati Vrnjački karneval
Foto: Dragan Udovičić

mora tako

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE: Otkazati Vrnjački karneval

Broj pregleda raste i u Vrnjačkoj banji je nešto veći od 50 i zbog toga je moguće očekivati da broj pozirtinvih poraste u narednim danima

Objavljeno:

U Vrnjackoj Banji registrovana su dva novoobolela od kovida 19, ukupno 20 od početka epidemije, i tu je za sada, ako se posmatraju Raška i Kraljevo, situacija najbolja na celom području, rekao je direktor nadležnog Zaovda za javno zdravlje Aleksandar Macan i dodao da će apelovati da se Vrnjački karneval otkaže.

Broj pregleda raste i u Vrnjačkoj banji je nešto veći od 50 i zbog toga je moguće očekivati da broj pozirtinvih poraste u narednim danima, rekao je Macan za Tanjug.

On je najavio da će zbog toga uputiti pismo Skupštini opštine i nadležnim u Vranjčkoj banji da zbog epidemiološke situacije otkažu Vrnjački karneval, čiji je početak zakazan za nedelju 12. jul.

Prema njegovim rečima, to je važno jer se očekuje dolazak građana iz okolinih sredina u kojima epidemiološka situacija nije povoljna, kao i veći brojnih turista.

On je podsetio da je u Raškoj situacija nepovoljna jer uopšte nije bilo zatišja, ljudi su obolevali, i bez obzira što je po broju stanovnika između tog mesta i Vrnjačke banje razlika 1.000, u Raškoj ima 121 pozitivan pacijent.

U Kraljevu, kako je dodao, ove nedelje je broj pozitivnih u porastu i do 20 dnevno, u ambulantama se obavi i do 120 pregleda, i uglavno se javljaju mlađi pacijenti ispod 45 godijna.

Bolnica - infektivno odeljenje, popuneno je dve trećine, dodao je Macan u izjavi za Tanjug.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.