STAMATOVIĆ: Stanovnici i posetioci Čajetine bezbedni
Milan Stamatović, Foto: Beta / Milan Obradović

garantuje bezbednost

STAMATOVIĆ: Stanovnici i posetioci Čajetine bezbedni

Takođe, dodao je Stamatović, ograničen je rad ugostiteljskih objekata od 6 sati do 23 sata uz zabranu organizovanja slavlja i proslava, a u skladu sa preporukama na nivou cele Srbije.

Objavljeno:

Na teritoriji opštine Čajetina nije uvedeno vanredno stanje, već su donete Naredbe o hitnim preventivnim merama u cilju smanjenja rizika od širenja zarazne bolesti Kovid-19, kako bi svi građani opštine ali i svi turisti i posetioci Zlatibora bili bezbedni tokom svog boravka na toj planini, izjavio je danas predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Stamatović, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije, dodao je i da nema razloga za brigu i širenje panike jer je situacija u Čajetini i na Zlatiboru sasvim normalna i uobičajena.

Prema njegovim rečima, među donetim preventivnim merama su i obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i poštovanje međusobnog rastojanja od dva metra, konstantna dezinfekcija trgova, ulica, parkova ali i prostorija javnih objekata.

Takođe, dodao je on, ograničen je rad ugostiteljskih objekata od 6 sati do 23 sata uz zabranu organizovanja slavlja i proslava, a u skladu sa preporukama na nivou cele Srbije.

Stamatović je dodao i da je u okviru Turističke organizacije Zlatibor formiran informacioni centar koji će davati podatke u vezi sa donetim preventivnim merama na teritoriji opštine Čajetina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.