TAČNO U 13:32 DANAS: Primljen prvi pacijent u ARENU!
Štark arena, Foto: Ataimages

BORBA PROTV KORONE

TAČNO U 13:32 DANAS: Primljen prvi pacijent u ARENU!

Arena je već jednom, tokom vanrednog stanja, pripremana da prihvati lakše obolele od koronavirusa

Objavljeno: 14:02h

U Štark arenu je danas u 13:32 primljen prvi pacijent koji je zaražen Covidom-19!

- Arena treba da primi 500 zaraženih sugrađana, a otvara se da bi se rasteretili kapaciteti bolnica. Na taj način bi oni koji imaju lakšu kliničku sliku mogli da budu tu, a ne u bolnicama - rekao je ranije zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Podsetimo, Arena je već jednom, tokom vanrednog stanja, pripremana da prihvati lakše obolele od koronavirusa. Mada su bili spremni, njeni kapaciteti nisu iskorišćeni, pošto je bila dovoljna privremena bolnica na Beogradskom sajmu.

Otvaranje Arene je usledilo posle velikog skoka broja obolelih u Srbiji. Pre dva dana je za 24 sata od koronavirusa preminulo 11 osoba. Ukupan broj registrovanih slučajeva obolelih od korone u Srbiji do sada je 16.131, a preminulo je ukupno 311 ljudi.

Vlada Srbije je usvojila nove mere – zatvaranje noćnih klubova i kafića u Beogradu od 23.00 do 6.00, a od danas se naplaćuju kazne za nenošenje maski u prevozu. Broj ljudi u zatvorenom prostoru je ograničen na 100.

Vanredna situacija je proglašena u Beogradu, Šapcu, Čačku, Arilju, Kraljevu, Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici i Požegi. Posebno dramatično je u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici. Juče se oko stotinak građana okupilo se ispred zgrade Gradske uprave u Novom Pazaru kako bi iskazali nezadovoljstvo povodom trenutne situacije u gradu koja je vezana za broj zaraženih i preminulih od koronavirusa u tom gradu i Sandžaku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.